Dragi devetošolci, pa smo dobili NOV rokovnik za vpis v SŠ  in nov rokovnik za izvedbo vpisa učencev v dijaške domove za šolsko leto 2020/21.

Nov rok za prijavo za vpis v srednjšolske programe in dijaške domove je 11. maj 2020. Do tega datuma morajo vsi učenci, ki se želijo naslednje šolsko leto izobraževati v srednji šoli oziroma bivati v dijaškem domu, oddati prijavnico, med njimi tudi tisti, ki se šolajo na domu, in tudi tisti, ki še niso opravljali preizkusov nadarjenosti na srednjih šolah, ki izvajajo izobraževalne programe, za katere je kot posebni vpisni pogoj treba uspešno opraviti tudi preizkus nadarjenosti. Srednje šole  bodo izvajale preizkuse nadarjenosti v tednu od 1. junija do 6. junija. Učenci bodo obveščeni s strani srednjih šol.

Vsak učenec odda samo eno prijavnico za vpis,  razen tisti učenci, ki se želijo vzporedno izobraževati na programih Umetniške gimnazije, za katere so razpisana mesta za vzporedno izobraževanje.  Ti oddajo prijavnico za vsak izobraževalni program posebej.

Izpolnjeno prijavnico podpiše učenec in starš. Ob tem poudarjamo, da na prijavnici za vpis v srednje šole NI potreben podpis in žig ravnateljice osnovne šole.

Učenec prijavnico natisne, podpiše starš in učenec in jo pošlje na izbrano  srednjo šolo(oziroma izbrani dijaški dom).

Prijavnico lahko pošljete priporočeno po pošti(samo priporočeno in NE s povratnico), ali pa skenirano(fotografirano) na elektronski naslov izbrane šole(oziroma dijaškega doma).

Če boste prijavnice pošiljali po elektronski pošti, svetujemo, da prijavnico v vednost pošljete tudi na elektronski naslov svetovalne delavke(ana.belsak@cirkulane-zavrc.si), prijavnico za vpis v dijaške domove pa v vednost na elektronski naslov za vpis v dijaškem domu.

V naslednjem tednu boste na el. naslove dobili popravljene prijavnice za vpis v SŠ(če je komu kaj manjkalo, lepotni popravki), nato jih boste natisnili in  uredili oddajo. Svetovalna delavka vas bo spremljala pri oddaji, tako da ne rabite imeti nobenih skrbi, le dosegljivi bodite ali pa pokličite nazaj.

Prijavnica za vpis v srednje šole je  na spletni strain e-uprave, na naslovu:

https://e-uprava.gov.si/podrocja/vloge/vloga.html?id=2192 ( vpis v srednjo šolo-že urejeno) in

https://e-uprava.gov.si/podrocja/vloge/vloga.html?id=523 (vpis v dijaške domove)

 

Vse je objavljeno na spletnih straneh Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

Rokovnik za vpis v srednje šole in dijaške domove je objavljen pod svetovalno delo na šolski spletni strain.

 

Vse dobro vam želim,

svetovalna delavka

(Skupno 256 obiskov, današnjih obiskov 1)