Predpočitniški čas smo z mladimi planinci izkoristili za taborjenje. Taborjenje smo izpeljali v petek in soboto, 21. in 22. junija 2024.

Najprej smo postavili šotore, si pripravili podloge in spalne vreče in tako bili pripravljeni za nočni počitek. Seveda pa smo pred prenočevanjem počeli še veliko zanimivega. Poleg iger z žogo na športnih površinah pred završko šolo, smo tekmovali v gibalno zabavnih igrah pri katerih je bil glavni rekvizit vodni balon.

Nato smo povečerjali dobrote iz nahrbtnika vmes pa je, za priboljšek in presenečenje, bil na meniju sladoled, ki nam ga je nastavila kuharica Helena. Sledil je večerni pohod, kjer smo si ogledali učni čebelnjak, in se pogovorili o lokalnih znamenitostih Zavrča.

Sledila je večerna, ali bolj točno povedano, nočna animacija. Najprej kviz iz planinske tematike, pa še kakšno vprašanje se je prikradlo poleg. Nato je sledila glasbeno-plesna igra okoli stolov pri kateri je v vsakem krogu en tekmovalec izločen, ker mu pač ne uspe zasesti stola. Ker se nikomur ni mudilo spat pa še igra o kravi številka … z … številom lis.

Nočni počitek v šotorih je zagotovo bil vrhunec našega taborjenja. Morda res ne jutranje vstajanje, ampak to je nekaj, kar treba doživeti. Po jutranji toaleti pa je v jedilnici že zadišal sveže pripravljen zajtrk. Ja, naša kuharica Helena se res rada potrudi za učence, če tudi v svojem prostem času.

Šotore oziroma tabor je potrebno pospraviti. Ker so se zaradi rose nekoliko navlažili smo jih prenesli v notranje prostore na sušenje in zložili in pospravili tisto, kar ni tako občutljivo.

Sledil je pohod na grad Borl. Lahko bi rekli narobe obrnjen pohod prijateljstva. Jutranji sprehod skozi gozd v čudoviti naravi je res nekaj neprecenljivega. Ponujali so se nam lepi razgledi, opazovali smo rastline in sledi živali. Pot je hitro minila in kaj kmalu smo bili na našem cilju.

Na gradu nas je sprejela vodička, razložila kaj vse si lahko ogledamo, nam predstavila nekaj zbirk, zbirko o reki Dravi pa smo si lahko ogledali sami. Vsaj tisti, ki smo bili prvič smo bili prijetno presenečeni kaj vse si je možno ogledati.

Ob koncu ogleda smo posedeli in počakali na prihod staršev. Ti so prišli poiskat svoje nadobudneže, ki so zagotovo bogatejši za še eno prijetno in za življenje potrebno izkušnjo.

Bilo je super, bili ste super! Mentorja, spremljevalca, organizatorja… Maja Tašner in Ivo Zupanič se že veseliva naših bodočih skupnih podvigov in vam želiva lepe počitnice.

(Skupno 116 obiskov, današnjih obiskov 1)