Dragi učenci in starši!

V torek, 7. aprila, na SVETOVNI DAN ZDRAVJA, bomo izvedli ŠPORTNI DAN za vse oddelke naše šole, od 1. do 9. Ta dan učenci nimajo obveznosti pri drugih predmetih.

Športni dan bomo razdelili na tri dele: POHOD Z GOZDNO OLIMPIJADO, PRIPRAVO ZDRAVEGA OBROKA IN AKTIVNOSTI DOMA. 

Dobro si preberite navodila in si vse potrebno za izvedbo pripravite že kak dan prej.

Prosimo, da se držite splošnih navodil v času epidemije, izpostavimo najpomembnejše: Izogibate se javnih površin, stiku z vsemi, ki niso člani vaše družine, ostajajte na področju svoje občine. Kot pa velja za vse športne aktivnosti, pa je pomembno predvsem to: telovadite samo, če ste zdravi in brez poškodb, bodite primerno oblečeni, pijte tekočino, poslušajte svoje telo (ne pretiravajte), primerno pripravite prostor za vadbo (odstranite vse nevarne, ostre predmete… V gozdu še posebej bodite pozorni na podrta drevesa, suhe veje, ki lahko padajo, ovire na tleh… Ne pozabite se zaščititi pred klopi! Bodite previdni tudi z vsem orodjem, ki ga boste uporabljali. Za učence od 1.-6. razreda je OBVEZNA prisotnost odrasle osebe v vseh fazah športnega dne, pri učencih tretjega triletja pa priporočljiva, zato lahko športni dan izvedete tudi popoldan, če so starši dopoldne v službi.

Večino vaj lahko izvedete vsi učenci, seveda vam lahko, če ne zmorete sami, pomagajo drugi člani družine, lahko pa kakšno vajo tudi izpustite. Izogibajte se plezanja na višini.

Ker je športni dan obvezna aktivnost za vse učence, vas prosimo, da razrednikom posredujete vsaj tri fotografije (iz vsakega dela po eno) in izpolnjen vprašalnik, ki je na koncu navodil. Šele s tem ste opravili nalogo.

Verjamemo, da vam bodo aktivnosti športnega dne na daljavo všeč in boste vsi člani družine uživali! 

Ostanite zdravi in fit!                            

Vaši učitelji OŠ Cirkulane-Zavrč

PS: (za morebitna dodatna vprašanja se obrnite na športne pedagoge ali razrednike)

NAVODILA_ŠPORTNI_DAN_1-9_torek_7_april_2020

 

(Skupno 2.272 obiskov, današnjih obiskov 1)