ikonca

Tudi v letošnjem letu smo  z nogometnima ekipama U-9 in U-11 sodelovali v tekmovanju Rad igram nogomet, ki se je letos preimenovalo v  »Zimski nogometni festival«.  Novo pa ni le ime, veliko je bilo novosti tudi glede tekmovanja. Največja sprememba je ta, da se več ne štejejo rezultati in tako dosežki ekip niso v ospredju, najbolj pomembno je, da otroci uživajo v tekmovanju. Tudi letos so v večini v projektu sodelovali klubi, šolske ekipe smo prijavili le iz šol Cirkulane-Zavrč in Markovci.  Na osnovni šoli Cirkulane-Zavrč smo gostili letos turnirje v vseh treh fazah tekmovanja. Turnir 1. faze, kjer so sodelovale ekipe: OŠ Cirkulane-Zavrč, NK Stojnci, NK Središče ob Dravi, NK Golgeter Hajdina, turnir 2. faze, kjer so sodelovale ekipe: OŠ Cirkulane-Zavrč, NK Aluminij, NŠ Golgeter Hajdina in N Ormož ter zaključni turnir.

Na zaključni turnir so se uvrstili le najboljši tekmovalci po izboru trenerjev. Iz naše ekipe so bili na zaključni turnir izbrani: Viktor Pravdič in Lion Kokot iz U-9 ter  Jaka Domjan, Anže Anžel in Nuša Štumberger iz U-11. Na finalnem turnirju so učenci iz vseh ekip bili pomešani med seboj in so si ustvarili svoje ekipe in jih tudi poimenovali. Verjetno ni presenečenje, da so ekipe poimenovali Real Madrid, Barcelona, Bayern in Borussia. Kot popestritev so letos uvedli tudi tekmovanje v spretnostnih nalogah. Pri teh se je zelo izkazal naš učenec Anže Anžel, ki je za nagrado prejel nogometno žogo. Vsi učenci so prejeli spominske diplome in medalje.

Učenci so v vseh fazah tekmovanja prikazali že zavidljivo mero nogometnega znanja in sposobnosti, predvsem pa so uživali v igri in pridobivali nove izkušnje. Veliko pohval pa smo dobili tudi s strani gostov kot prijazni gostitelji tekmovanj.

Mentor: Mitja Vidovič

Nekaj slik

(Skupno 101 obiskov, današnjih obiskov 1)