ikonca

V letošnjem letu smo se z učenci od 3. do 9. razreda prvič udeležili zimskega atletskega mnogoboja, imenovanega Zimski atletski pokal, ki ga že nekaj let organizira Atletski klub Ptuj za učence osnovnih šol iz Ptuja in okolice. Gre za atletski mnogoboj, sestavljen iz štirih disciplin (tek na 40m, skok v daljino, skok v višino, suvanje težke žoge) izmed katerih učenci izberejo tri. Tekmovanje je sestavljeno iz dveh delov, prvič smo tekmovali v januarju, drugo tekmovanje pa je potekalo v torek, 11. 3. 2014.  Tekmovanje je potekalo na treh prizoriščih, na pokriti atletski stezi Mestnega stadiona na Ptuju, v dvorani Mladika ter dvorani Campus.

Kljub temu, da so učenci tekmovali prvič, so se kar dobro izkazali. Najbolje je kazalo Niki Fijan iz 7. B razreda, ki je bila po prvem tekmovanju v igri za zlato medaljo, a je zaradi udeležbe v šoli v naravi morala drugo tekmovanje izpustiti in je tako ostala brez rezultata. Najboljše rezultate so tako dosegli: Blaž Belšak, 9.a – 4. mesto, Igor Polajžer 5.a – 7. mesto, Lea Kelc Vnuk 5.b – 5. mesto, Sandra Borak 5.b – 6. mesto, Viktorija Vidovič 8.b – 8. mesto.

V posameznih disciplinah velja omeniti Jako Domjana ter Zojo Domjan iz 4.b, ki sta dosegla 1. in 2. mesto v skoku v višino.

Skupaj se je tekmovanja udeležilo okoli 250 tekmovalcev. Udeležba na tem pokalu je bila dobra izkušnja, ki smo jo izkoristili kot pripravo na poletno sezono, kjer nas čakajo novi izzivi!

Športni pedagogi OŠ Cirkulane-Zavrč

(Skupno 166 obiskov, današnjih obiskov 1)