ikonca

Vabimo vas na tradicionalni pohod prijateljstva

S tradicionalnim pohodom prijateljstva na Osnovni šoli Cirkulane-Zavrč, ki je vključena v projekta ZDRAVA ŠOLA in ZDRAV ŽIVLJENJSKI SLOG, že peto leto krepimo vezi med pohod prijateljstvaotroci, starši, učitelji in prijatelji iz obeh občin. Tudi letos bomo združili prijetno s koristnim: pohodništvo, kot eno najbolj zdravih oblik rekreacije ter druženje in zabavo. Prireditev, ki se je vsako leto udeleži okoli 800 ljudi, bo v soboto, 12. oktobra. Kot prvič letos bomo v znamenje prijateljstva med udeleženci obeh občin, Cirkulan in Zavrča, posadili drevo prijateljstva. Zato bo prireditev letos potekala nekoliko drugače… Začeli jo bomo ob 10.00 z zborom za vse udeležence pri gradu Borl. Nadaljevali bomo s pohodom do šole v Zavrču, kjer bomo skupaj nadaljevali s programom.

Ob 11.30 uri se bo pri šoli v Zavrču začelo zabavno dogajanje, ki bo trajalo do 14.00 ure. Najprej bomo posadili drevo, odločili smo se za lipo (v Cirkulanah bomo drevo prijateljstva posadili že v petek, dan prej). Druženje bom nadaljevali z aktivnostmi, ki so že stalnica na pohodu prijateljstva: pekli bomo kostanje, se preizkusili v športnih in zabavnih igrah, se udeležili katere od ustvarjalnih delavnic, si izposodili športne rekvizite,…

Med udeleženci pohoda bomo že tradicionalno s simboličnim darilom nagradili najmlajšega in najstarejšega, nagrajena bo tudi najštevilčnejša družina.

Pričakujemo, da se v čim večjem številu pohoda udeležite tudi starši, lahko tudi stari starši, mlajši ali starejši bratje in sestre, sosedje, znanci… prijatelji. Želimo, da ima vsak otrok ob sebi nekoga od bližnjih. V primeru, da otroku res ne morete zagotoviti spremstva, bodo učence spremljali učitelji.

V nahrbtniku imejte svojo hrano in kak napitek. Na prizorišču bo poskrbljeno le za pijačo.

Za prevoz na kraj zbiranja (Borl) poskrbite sami. Po koncu prireditve, bo organiziran povratni prevoz.

pdfObvestilo za Pohod prijateljstva 2013

(Skupno 67 obiskov, današnjih obiskov 1)