pohod prijateljstva

Spoštovani učenci in starši!

S tradicionalnim POHODOM PRIJATELJSTVA na Osnovni šoli Cirkulane-Zavrč že četrto leto krepimo vezi med otroci, starši, učitelji, prijatelji iz obeh občin. Tudi letos bomo združili prijetno s koristnim; pohodništvo, kot eno najbolj zdravih oblik rekreacije ter druženje in zabavo, tudi tokrat pri cerkvici sv. Ane na Velikem Vrhu. Prireditev, ki se je vsako leto udeleži okoli 800 ljudi, bo v soboto, 6. oktobra. Začeli jo bomo ob 9.30 s pohodom izpred obeh šol do cerkvice sv. Ane na Velikem Vrhu, tam pa se bomo družili in zabavali do 13. ure.

Udeležba na prireditvi, ki se šteje kot športni dan, je za učence obvezna, saj ta dan nadomeščamo 24. december. Pričakujemo, da se v čim večjem številu pohoda udeležite tudi starši, lahko tudi stari starši, mlajši ali starejši bratje in sestre, sosedje, znanci… prijatelji. Zaželjeno je, da ima vsak otrok ob sebi vsaj nekoga od bližnjih. V primeru, da otroku res ne morete zagotoviti spremstva, bodo učence spremljali razredniki.

Pri šoli se začnemo zbirati ob 9.15, kjer vas bodo čakali razredniki. Cilj poti je dvorišče pred cerkvico sv. Ane. V nahrbtniku imejte zraven pijačo. Malico bodo učenci prejeli na koncu poti, starši si prigrizek prinesite v nahrbtniku.

Ob 11. uri se bo začelo zabavno dogajanje, ki bo trajalo do 13.00 ure. Pekli bomo kostanje, se preizkusili v športnih in zabavnih igrah, se udeležili katere od ustvarjalnih delavnic, si izposodili športne rekvizite…

Med udeleženci pohoda bomo že tradicionalno s simboličnim darilom nagradili najmlajšega in najstarejšega, nagrajena bo tudi najštevilčnejša družina.

Šolski prevoz bo za tiste otroke, ki bodo brez spremstva, začel voziti ob 8.00 po ustaljeni progi. Za povratek je prav tako organiziran prevoz, tudi za ostale udeležence, ki bo nazaj do šole najprej zapeljal starše po avtomobile, potem pa še ostale.

Prosimo vas, da na prireditev pridete primerno opremljeni in oblečeni, na poti in prizorišču pa imate nadzor nad svojim otrokom. V primeru slabega vremena se prireditev prestavi.

Prijateljski pozdrav!

(Skupno 44 obiskov, današnjih obiskov 1)