V šolskem letu 2023/2024 se je OŠ Cirkulane-Zavrč pridružila vseslovenski akciji “TOM POTUJE, OTROKE OBISKUJE”, ki kot del programa TOM telefon® poteka pod okriljem Zveze prijateljev mladine Slovenije. Z akcijo obeležujemo mednarodni dan otroških telefonov. Namen akcije je predaja sporočila, da nobena težava ni prevelika ali premajhna za pogovor. V ta namen TOM nahrbtnik potuje po Sloveniji in obiskuje osnovne šole.
V dejavnosti na naši šoli bodo vključeni učenci od 4. do 9. razreda. Z dejavnostmi bomo pričeli po prevzemu nahrbtnika z vsem potrebnim materialom, torej 23. oktobra 2023(en teden na lokaciji v Zavrču in en teden na lokaciji v Cirkulanah). TOM nahrbtnik nas bo vse skupaj opomnil, da lahko anonimno in brezplačno kontaktiramo TOM vsakič, ko imamo vprašanje ali potrebujemo pogovor. Tako je TOM eden izmed pomembnih virov pomoči posamezniku.
Več o tem lahko preberete tukaj, lahko prisluhnete tudi nagovoru dr. Alberta Mrgoleta tukaj. Aktivnostim TOM telefona pa lahko sledite tudi na njihovi FB strani tukaj.
(Skupno 57 obiskov, današnjih obiskov 1)