Zveza za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) je 11. junija 2023 v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma  na prireditvi Zotkini talenti 2023  podelila zlata državna priznanja najuspešnejšim mladim talentom. Glavna pokroviteljica in slavnostna govornica na prireditvi je bila predsednica republike Slovenije dr. Nataša Pirc Musar. 
Pred  razglasitvijo pa je v Veliki sprejemni dvorani med 13.00 in 16.00. uro potekala aleja znanja fakultet in organizacij. Sodelovale so  različne osnovne šole, srednje šole ter fakultete  cele Slovenije ter predstavljale svoje najzanimivejše projekte ter izdelke s tekmovanj.
Na aleji je sodeloval tudi naš učenec Vito Maučič, ki je predstavljal svoj izdelek, trstenke v dekorativni leseni škatlici, ki ga je izdelal ob podpori in pomoči mentorja, učitelja Janeza Zupaniča.
Na tekmovanju na področju konstruktorstva in obdelave tehnologij je v kategoriji  učenčeva domača delavnica prejel zlato državno priznanje. 
Številni obiskovalci so se z velikim zanimanjem ustavljali in želeli izvedeti čim več o izdelavi tega ljudskega inštrumenta iz Haloz in o dekorativni škatlici. Med njimi je bil tudi minister za vzgojo in izobraževanje, dr. Darjo Felda in glavni tajnik ZOTKS-a, g. Jožef Školč.
Kot sam pravi, mu je bilo v veselje, saj je s tem povečal zanimanje za trstenke. Tudi v prihodnje ima namen izdelovati trstenke in na ta način  prispevati k ohranjanju bogate kulturne dediščine Haloz. 



Povezani članki:
Regijsko tekmovanje mladih tehnikov
Državno tekmovanje mladih tehnikov
(Skupno 100 obiskov, današnjih obiskov 1)