Nacionalni mesec skupnega branja poteka letos od 8. septembra do 9. oktobra 2022. Rdeča nit letošnjega meseca branja je povezava med gibanjem in branjem : »Branje je za duha to, kar je telovadba za telo.«  Gre za kakovostno preživljanje prostega časa in sprostitvijo, za razvijanje pozitivnega odnosa tako do branja kot do gibanja, za bogatenje sposobnosti na področju branja in gibanja…

Tudi na naši šoli se že pridno gibamo in beremo in se še bomo gibali in brali, ne samo v nacionalnem mesecu branja, ampak celo šolsko leto.

Bralna sezona se je na naši šoli začela s 17. septembrom, rojstnim dnevom pisatelja Franceta Bevka. Ta dan smo obeležili tudi dan ZLATE KNJIGE.

Prvošolci so opravili prvi obisk v šolski knjižnici, si izposodili prvo knjigo in domov odnesli spominsko knjigo z naslovom Kako sta Bibi in Gusti prezvijačila hrib.

Tudi učenci preostalih razredov že redno obiskujejo knjižnico in že pridno berejo knjige za domače branje in BRALNO ZNAČKO. Zelo radi brskajo in prelistavajo enciklopedije in poučne knjige.Učenci bodo tudi brali knjige, ki poudarjajo pomen gibanja, pomen športa za osebnostni razvoj, premagovanje težkih življenjskih situacij.

Nekaj naslovov leposlovnih knjig za orientacijo:

Divjak, Darja: Foksi in športni duh.

Mlakar Črnič, Ida: Kako sta Bibi in Gusti prezvijačila hrib

Plohl, Igor: Rogi in Edi na paraolimpijskih igrah.

Plohl, Igor: Lev Rogi premaguje ovire.

Rippin, Sally: Zbirka Brina Brihta! Več naslovov, nekateri tudi o športu.

Suhodolčan, Primož: Več naslovov, resnične pravljice o športnikih: Primož in Bajk: neverjetna dirka; Tina in medvedja moč : Tina Maze; Anže : ledeni kralj : Anže Kopitar: Goran : legenda o zmaju : Goran Dragić; Lipko in svetovni prvaki; Lipko in KošoRok.

Baisch, Milena: Anton pod vodo.

Suhodolčan, Primož: Več naslovov: Košarkar naj bo!, Ranta vrača udarec; Ranta in košarkatorji; Kolesar naj bo!; Ranta in košarkatorji.

Jonsberg, Barry: Pesem, ki jo lahko slišim le jaz

Karlovšek, Boris: Nepričakovana pustolovščina

Karlovšek, Igor: Preživetje

Šinigoj, Damijan: Iskanje Eve.

Želimo si, da bi brale vse generacije, kajti družinsko branje poglablja čustvene vezi med otroki in odraslimi.

Knjižničarka Marinka

(Skupno 25 obiskov, današnjih obiskov 1)