Danes je v Murski Soboti ponovno potekalo državno tekmovanje v raziskovanju, kjer smo šoli v hudi konkurenci ponovno priborili zlato in srebrno priznanje v raziskovalni dejavnosti.

Zlato državno priznanje in kipec s področja tehnike je z raziskovalno nalogo “Haloška žvegla” prejel devetošolec Vito Maučič, ki ga je mentoriral Ivo Zupanič, somentorja pa sta bila Robert Železnik in dr. Drago Kunej.

Srebrno državno priznanje in kipec s področja zgodovine je z raziskovalno nalogo “Če bi grofica Sauer pokukala z ekrana…” prejel Teo Črnivec, ki ga je mentorirala Laura Mohorko Kumer, somentorja nalogi pa sta Janja Solina Črnivec in Robert Železnik.

Prav tako so devetošolke Lucija Žuran, Nadija Fejzić in Lana Kristovič z raziskovalno nalogo “Gdo nan maše s Hüdekove grabe?” že v prvem krogu državnega tekmovanja v osvojile bronasto državno priznanje pod mentorstvom Laure Mohorko Kumer in somentorstvom Nike Lorbek.

Iskrene čestitke, dragi učenci, raziskovalna pot do cilja namreč ni lahka, zato smo veseli, da se učenci odločate raziskovati in svet osmišljati z novimi idejami.

Mentorja raziskovalnih dejavnosti
Ivo Zupanič in Laura M. Kumer

(Skupno 98 obiskov, današnjih obiskov 1)