Spoštovani otroci, dragi starši.

Otroci so gonilo naše družbe, tako pravi misel, ki je odzvanjala že v preteklosti. Prvi teden v oktobru nam je postregel s tednom otroka, ki ga obeležujejo po vsem svetu. V letošnjem letu nosi pomembno sporočilo: »Zakaji in zatoji radovednosti.«

Radovednost je ena največjih človeških vrlin. Nihče ne ve točno, kako izgleda. Ampak ko se pojavi, vse okoli nas postane izjemno zanimivo, saj ti kar naprej postavlja takšna in drugačna vprašanja, na katera moraš najti odgovore. Lahko te “začara” v mestu, gozdu, knjižnici, ob morju, v kuhinji, ko gledaš film ali bereš knjigo, pri malici, ko se vozimo z avtomobilom, v muzeju … pravzaprav vsepovsod. Če jo boste opazili, hitro opozorite tudi vaše prijatelje, da bo tudi njim odprla vrata v ta izjemni svet tisočerih vprašanj in odgovorov, v katerem ni nikoli dolgčas.

Tudi v našem vzgojno-izobraževalnem zavodu bomo ta teden preživeli malce drugače: dogajale se bodo pestre, zanimive in vesele dejavnosti ob katerih se bodo naši otroci počutili radovedni,……..

V tem tednu pa praznujemo tudi učitelji. V četrtek, 5. oktobra praznujemo svetovni dan učiteljev, ki ga po vsem svetu obeležujejo pedagogi vseh vrst. Predano učiteljevo delo marsikdaj preraste v plemenito, plodno vez, ki jo je Dan Rather takole opisal: “Sanje se večinoma uresničijo z učiteljem, ki verjame vate.” Delo učitelja oz. vzgojitelja pa še zdaleč ni omejeno le na naše otroke. Sodelovanje obsega predvsem dobro komunikacijo s starši, okolico in seveda z vodstvom šole. Hvaležna sem, dragi starši, da tako čudovito sodelujete z nami.

Naj bo ta teden kar se da čudovit, obdan s sončkom in posut z obilico krasnih trenutkov, ki ustvarjajo najlepše spomine.

Ravnateljica Suzana Petek

(Skupno 53 obiskov, današnjih obiskov 1)