V prvem in drugem tednu oktobra smo v Cirkulanah in Zavrču v šolsko skupnost tudi uradno sprejeli letošnje prvošolčke. V Cirkulanah jih je letos prestopilo šolski prag 23, v Zavrču pa 8. Učenci in učenke prvega razreda so polni pričakovanj glasno vkorakali na prizorišči in pokazali, da so se v mesecu in pol res že veliko naučili. Slišali so prijazne in spodbudne besede svojih velikih prijateljev, naših devetošolcev, ki so jim pomagali izpeljati tudi program. Sprejem so z igrivimi in glasbenimi točkami popestrili tudi učenci iz drugih razredov.

Devetošolci so našim najmlajšim tako predstavili zaobljubo, oni pa so jo ponosno ponovili. Zbrane je pozdravila tudi ravnateljica in prvošolčkom zaželela, da se imajo v naši šolski skupnosti vseh devet let kar se da lepo, naj sejejo polja z radovednostjo in žanjejo mnoge uspehe. Vsi so prejeli še “diplomice”, čestital pa jim je še predsednik vseh učencev šolske skupnosti, Teo Črnivec. Na koncu smo se še posladkali in odbrzeli novim zmagam naproti.

Prvošolčki in devetošolci so na naši šoli že tradicionalno povezani; mali prijatelji so veseli, da se lahko zmeraj obrnejo na svoje velike prijatelje, slednji pa so ponosni, da malim prijateljčkom z nasveti zmeraj priskočijo na pomoč.

Prireditvi sta koordinirala učiteljica Milena Mali in učitelj Izidor Gnilšek.

(Skupno 154 obiskov, današnjih obiskov 1)