Tudi letos bomo na tretji petek v novembru, 19. 11. 2021, obeležili Dan slovenske hrane in spremljajoči Tradicionalni slovenski zajtrk (TSZ). Naša šola pa se bo letos pridružila še  vseslovenski akciji priprave Tradicionalnega slovenskega kosila, ki bo na jedilniku ves teden. Cilj Tradicionalnega slovenskega kosila je spoznavati pridelavo in predelavo zelja in repe (npr. konzerviranje s kisanjem) ter spodbujati njuno uživanje, saj so zelenjavne jedi med mladimi še vedno manj priljubljene.

Ker je leto 2021 razglašeno kot mednarodno leto sadja in zelenjave, bomo pri letošnjem obeleževanju dneva slovenske hrane in izvedbi TSZ besedo več namenili pomenu domačega sadja in zelenjave.

Zato je slogan letošnjega TSZ  »Zajtrk s sadjem – super dan!«.  

Na naši šoli bomo ta dan obeležili z naravoslovnim dnem, ki bo obarvan v različne dejavnosti na temo TSZ in TSK.

Na začetku dne bomo zaužili zajtrk, ki bo pospremljen s pogovorom in predvajanjem poučnih vsebin na temo zajtrka in kosila. Za tem bodo učenci predmetne stopnje nadaljevali s temo Več obrazov vrstniškega nasilja in duševno zdravje. Učenci razredne stopnje pa bodo ob različnih dejavnostih spoznavali pomen zdrave in predvsem lokalne hrane. V parku kulturne dediščine Cirkulane bomo posadili staro sorto jablane, na šolskem dvorišču ob gredi dišavnic pa še češnjo.

(Skupno 178 obiskov, današnjih obiskov 1)