Spoštovani sodelavci in sodelavke.

Danes, 5. oktobra, praznujemo tudi svetovni dan učiteljev.

Spoštovani učitelji in vzgojitelji, ostali strokovni delavci, moji pomočnici, kuharice, čistilci, hišnika, računovodja, knjigovodja, tajnik in ostali sodelavci, ki v okviru našega hrama učenosti skrbimo, da se naši učenci počutijo lepo in sprejeto.

Iskrena hvala vsem in vsakemu posebej!

Kako v današnjem času biti dober učitelj s kompetencami, ki nas delajo kakovostne in čuječe, je pravzaprav kar težko vprašanje, ki zadeva vsakogar od nas. Vemo pa, da si za nas in naše učence oz. otroke prav vsi želimo uresničiti vrednote, kot so: sočutje, sobivanje, poštenost, solidarnost, skrb za sočloveka. Vemo, da na vrata včasih potrka dan, ko smo tudi učitelji le ljudje, tudi mi se smejemo in jočemo, se veselimo in skrbimo. Tudi mi radi kdaj stečemo po pisanem jesenskem listu, zaplavamo v morju ali se naslonimo na ramo.

Ob dnevu učiteljev nam vsem skupaj še naprej želim, da ne iščemo le popolnosti, ampak pot do nje. Da svoje delo opravljamo s strastjo, veseljem in predanostjo. Da gremo radi v šolski razred ali vrtčevsko igralnico. Ko zapremo vrata za sabo, smo tukaj le mi in naši učenci. Potopimo se v svet radovednosti, domišljije, novih izzivov in znanj. Verjamem, da prav vsi uživamo v svojem poklicu, ki je seveda kdaj težak in ovinkast. Vendar imejmo v mislih trenutek, ko bodo ti naši otroci in učenci odkorakali v svet in s sabo odnesli delček prav vsakega izmed nas. Ne pozabimo torej čudovitih besed nekega modreca: »Učitelj poda roko, odpira um in se dotakne srca.«

Iskrene čestitke ob prejemu  Žgečevih  priznanj namenjam našima sodelavkama, prejemnici plakete Marjeti Kovačec in prejemnici priznanja Alenki Rižnar.

Spoštovani sodelavci, naj bo naš dan, dan učiteljev, čudovit in obsijan s soncem.

Vaša ravnateljica

(Skupno 51 obiskov, današnjih obiskov 1)