Nacionalni mesec skupnega branja 2021 bo potekal od 8. septembra (dneva pismenosti) do 10. oktobra 2021, sama akcija »Beremo skupaj« pa se bo na naši šoli  nadaljevala vse do konca šolskega leta. Posebno pozornost bomo namenili medgeneracijskemu branju, zato k sodelovanju vabimo starše, stare starše in većgeneracijske skupine. Letos predvsem izpostavljamo pomen družinskega branja. S skupnim branjem bomo ozaveščali mlade o pomenu branja, bralne pismenosti in bralne kulture.

17. septembra, na dan zlatih knjig, na naši šoli začenjamo bralno sezono. Ob tej priložnosti potekajo številne bralne dejavnosti. Prvošolci so se razveselili darilne knjige z naslovom Ponikalnice avtorja Miroslava Košute. Knjiga bo mlade bralce razveselila s šestdesetimi ugankami. Ponikalnice so pestra, lepo zveneča in krasno ilustrirana knjiga, ilustracije je prispevala Suzi Bricelj.

Slovenija se je z Nacionalnim mesecem skupnega branja vključila v evropsko kampanjo spodbujanja branja »EVROPA BERE« z namenom dviga zavesti o pomembnosti izobraževanja in pismenosti v zgodnjem otroštvu.

Boljša pismenost lahko spreminja življenja. Oglejte si kratko animacijo, ki vam bo pokazala, da je problem pismenosti prikrit, saj tudi v vaši bližini morda živi kdo, ki ima težave z branjem in razumevanjem besedil.

Animacija je nastala v okviru projekta ELINET.

Youtube naslov posnetka: https://youtu.be/I9EQLxwUmwY 

Na spodnji povezavi prisluhnite razlagi o tem, kako pozitivno vpliva na otrokov razvoj samo 15 minut branja na dan, ki lahko spremeni življenje vam in vašim dragim.

Youtube naslov: https://youtu.be/oBT6GFdj0y8

(Skupno 106 obiskov, današnjih obiskov 1)