Naša šola sodeluje v projektu Trajnostna mobilnost v vrtcih in osnovnih šolah. Aktivnost-Gremo peš s kokoško Rozi –  smo izvedli prvič  že v lanskem letu. Letošnji april je bil namenjen ponovitvi aktivnosti, ki je zaradi epidemije žal odpadla. Učenci so bili nad projektom navdušeni in so aktivnosti vzeli zelo resno.

S 3. junijem se v šolske klopi vračajo vsi učenci, vračamo se v stanje pred epidemijo. Tokrat lahko projekt nadaljujemo, vendar nekoliko drugače.

Vse starše v Cirkulanah, ki zjutraj pripeljete svoje otroke v šolo, prosimo, da se poslužujete parkirišča pred telovadnico, parkirišča pri vrtcu Cirkulane in tudi parkirišča pri nogometnem igrišču. Na razpolago je veliko prostora, zato lahko tam parkirate  in se peš odpravite  do šolskih vrat. Poti od parkirišč do šole so varne, tako da lahko učenci pridejo v šolo tudi sami, razen učenci prvih razredov, za katere je spremstvo obvezno. S tem se bomo izognili gneči pred šolo in naredili nekaj zase, za svojega otroka in za kraj. Na ta način bomo tudi v okrnjeni obliki nadaljevali projekt Trajnostna mobilnost v osnovnih šolah. Namen projekta je še vedno spreminjanje potovalnih navad. S tem želimo prispevati tudi k zmanjšanju motornega prometa v okolici šol, zmanjšanju okoljskih obremenitev, k spodbujanju gibanja otrok in krepitvi njihovega zdravja.

Veseli in srečni smo, da je vhod na šolsko parkirišče (vhod v šolo)  zavarovan z rampo. Tako je našim učencem zagotovljen varen vstop v šolske prostore, varno vožnjo šolskega kombija in prostor za različne zunanje  aktivnosti, ki so v tem času še posebej priporočljive. Pomembno je, da smo čim več na svežem zraku, in da imamo prostor za gibanje.

Za starše v Zavrču je na razpolago parkirišče pri šoli, torej vse  poteka tako, kot v času pred epidemijo. Učenci torej varno vstopajo v šolske prostore.

Naredimo nekaj za naše otroke in zase – parkirajmo na parkiriščih in se peš odpravimo do šole.

Svetovalna delavka,

Ana Belšak

(Skupno 128 obiskov, današnjih obiskov 1)