Želja vsakega učenca je, da bi v šoli lahko spal. Med poukom seveda to ni dovoljeno, smo si pa folklorniki dovolili v šoli prespati  čez noč.

Na OŠ Cirkulane Zavrč, na lokaciji Zavrč, smo 4. in 5. 5. 2018 organizirali folklorni tabor, ki se ga je udeležilo 28 otrok 7., 8. in 9. razreda. Na taboru sta sodelovala tudi Elena Zebec, učenka 2.b razreda in učenec 3.a razreda, Teo Črnivec.

Skozi leto smo se učili  plese iz preteklosti naše okolice in jih dobro izpilili na taboru. Naučili smo se tudi pesem Muzikant, ki smo jo povzeli po Ljudskih pevkah iz Zavrča. Triglasno petje nam ni delalo težav, saj nam je pri tem pomagal zunanji sodelavec Sandi Šijanec. Pesem in plese smo povezali v splet, ki smo ga poimenovali Muzikant bi rad bija. Ubrana usklajenost mentorjev s folklorniki je obrodila sadove. Tudi tokrat nam je priskočila na pomoč zunanja sodelavka Danica Zelenik, ki je s svojim strokovnim znanjem zelo popestrila tabor. S srčnostjo in dobrim občutkom za ljudsko izročilo sta tabor obogatila tudi učitelj Izidor Gnilšek in Dragica Zagorec. Brez polnih trebuščkov pa tudi ne bi šlo. Kuharica Helena nam je pripravila odlično večerjo, naslednji dan pa tudi zajtrk in kosilo. Kljub pestri večerni nevihti in strelam, smo čez noč napolnili baterije za sobotno vajo. Skupno druženje smo zaključili s čudovito skupinsko sliko.

Mentorica Janja Solina Črnivec

(Skupno 630 obiskov, današnjih obiskov 1)