Če je v preteklih letih na gimnastičnih tekmovanjih šolsko ekipo predstavljal praviloma le en tekmovalec, to je naš najboljši gimnastičar Blaž Kopša iz Zavrča, lahko sedaj s ponosom rečemo, da se naša ekipa širi in širi. Najprej se je Blažu na tekmovanjih pridružil bratec Aljaž, sedaj pa so za tekmovanja že pripravljene tudi punce. V mesecih oktobru in novembru 2017 smo namreč na šoli začeli z gimnastičnim krožkom pod vodstvom vaditeljic Gimnastičnega društva Ptuj. V vseh skupinah skupaj vadi blizu 60 otrok in nekatera dekleta so bila že pripravljena na prva tekmovanja, kmalu pa se jim bodo pridružila še druga.

Tako je na državnem polfinalnem tekmovanju v skokih z male prožne ponjave, ki je potekalo 13.3.2018 v Dobrovi pri Ljubljani, šolsko ekipo OŠ Cirkulane-Zavrč pod mentorstvom športnega pedagoga Mitja Vidoviča, zastopalo kar devet učencev. Na sploh postaja gimnastika vse bolj popularen šport, saj je sodelovalo na tekmovanju okoli 600 učencev. Blaž Kopša je v kategoriji mlajših dečkov dosegel odlično 6. mesto! Prav tako odličen je bil Aljaž Kopša z 22. mestom pri najmlajših dečkih. V izjemno pozitivni luči so se predstavila dekleta v kategoriji mlajših deklic, za katere je bilo to prvo tekmovanje, po le štirih mesecih vadbe. Tjaša Bratušek je dosegla 34. mesto od 133 tekmovalk in s tem prehitela številne tekmovalke, ki trenirajo gimnastiko že več kot pet let. Nedaleč za njo sta se uvrstili še Lana Strelec (47. mesto) in Valentina Juhart (66.mesto). Vse tri so zelo solidno opravile z zahtevnimi prvinami, kot so recimo tudi skrčeni salto in preval letno.

Najbolj pa moramo biti ponosni na najmlajše deklice; Mašo Kozel, Tajo Debeljak, Ajšo Milošič ter Iris Petrovič, ki so bile najmlajše v svojih kategorijah in je bila njihova prva udeležba na tekmovanju namenjena predvsem nabiranju izkušenj. Dekleta so pokazala, da obetajo veliko, predvsem pa so uživala v tekmovanju, druženju in prijetni novi izkušnji!

Čestitke vsem sodelujočim!

Športni pedagogi OŠ Cirkulane-Zavrč

(Skupno 570 obiskov, današnjih obiskov 1)