Na šoli Cirkulane-Zavrč je že več kot desetletje ženski nogomet ena najuspešnejših športnih panog na šoli. Potem, ko so pred približno petimi leti deklice že bile v samem slovenskem vrhu, se sedanja generacija spet približuje najboljšim. Deklice vadijo pod mentorstvom športnega pedagoga Mitje Vidoviča v okviru nogometnega krožka, nekaj pa jih je že začelo trenirati tudi pri ptujskem ženskem  nogometnem klubu.

Ekipa starejših deklic je  14. novembra na finalu medobčinskega prvenstva v nogometu brez poraza dosegla odlično drugo mesto. Po treh doseženih zmagah proti ekipam OŠ Destrnik-Trnovska vas, OŠ Juršinci in OŠ Ljudski Vrt Ptuj je ekipa OŠ Cirkulane-Zavrč v tekmi za prvo mesto po odlični igri le remizirala in na koncu zaradi slabše gol razlike osvojila drugo mesto, za OŠ Markovci. Pokal in osvojene srebrne medalje so prejele: kapetanka Nuša Štumberger, Monika Kelc, Dunja Krajnc, Kaja Belšak, Katarina Golc, Tjaša Bratušek, Lea Kelc Vnuk, Nika Grabrovec in Ema Šestanj. Obe prvouvrščeni ekipi na medobčinskem prvenstvu (na sliki) sta se uvrstili na področno tekmovanje, ki bo v mesecu januarju 2018. Na državno tekmovanje se bo uvrstila prvouvrščena ekipa od štirih sodelujočih.

Na povabilo prijateljske šole iz sosednje Hrvaške, OŠ Lepoglava, se je ista ekipa udeležila mednarodnega turnirja v nogometu za deklice, ki je potekal na OŠ Anteja Starčeviča v Lepoglavi. Turnirja se je udeležilo 5 ekip iz dveh sosednjih držav. Naša dekleta so prikazala najboljšo igro izmed vseh sodelujočih ekip. Žal so imele smolo v polfinalu, kjer nikakor niso mogle zadeti gola več od nasprotnic, potem pa so nesrečno izgubile po streljanju kazenskih strelov. V tekmi za tretje mesto so spet suvereno zmagale in tako osvojile bronasto odličje.

Športni pedagogi OŠ Cirkulane-Zavrč

(na fotografiji prvo in drugouvrčeni ekipi na medobčinskem prvenstvu, OŠ Markovci in OŠ Cirkulane-Zavrč)

(Skupno 418 obiskov, današnjih obiskov 1)