10. Pohod prijateljstva OŠ Cirkulane-Zavrč – največji praznik šole doslej

MNOŽICA OBISKOVALCEV PRAZNOVALA DAN ŠOLE IN DAN ZEMLJE

Za nami je dan presežkov. 10. Pohod prijateljstva OŠ Cirkulane-Zavrč, ki je potekal v soboto, 22. aprila 2017,  je presegel vsa pričakovanja. Blizu 1500 obiskovalcev je preživelo prečudovit dan. Idealno vreme za pohod, prelepa trasa pohoda od gradu Borl do Cirkulan, mini pohod za najmlajše, odlično pripravljen kulturni program ob dnevu šole in dnevu Zemlje s skoraj 200 nastopajočimi pred nabito polnimi tribunami, so privabili ljudi od blizu in daleč. Obiskovalce sta pozdravila ravnateljica OŠ Cirkulane-Zavrč, ga. Suzana Petek in župan Občine Cirkulane, g. Janez Jurgec, ki je bil tudi eden od ambasadorjev prireditve.

Videli smo lahko vesele in navdušene obraze otrok ter odraslih, ki so bili od 9h do 14h ves čas v gibanju, poleg pohoda in nastopov so lahko obiskovalci skakali na skakalnici Mini Planica, jahali in se vozili s kočijo, igrali s frizbiji, boksali, učili aikida, sproščali z jogo, zabavali z bratoma Malek (napihljiva igrala, žongliranje, lokostrelstvo, monocikli, poslikava obraza,….), premagovali ovire na poligonu, se igrali v peskovniku, ustvarjali v ustvarjalnih delavnicah… Pestra je bila ponudba na lokalni tržnici, kjer sta društvi gospodinj iz Cirkulan in Zavrč pripravili dobrote, pecivo za vse obiskovalce, okoliške kmetije pa so ponudile zdrave domače pridelke in dobrote. Za promocijo zdravja je skrbela ekipa ZD Ptuj. Ob glasbi, hrani in pijači so obiskovalci uživali tudi pri pristanku padalcev Aerokluba Ptuj. Najmlajša udeleženka pohoda v vozičku je bila nekajmesečna Vita, najmlajši udeleženec, ki je prehodil 2-urni pohod je bil star le 3 leta in pol. Še posebej nas je navdušil najstarejši udeleženec pohoda, 79-letni Peter Zmazek iz Gorišnice, ki je na prireditev in domov kar pritekel. 33-kratni maratonec je bil nad dogodkom navdušen. Najštevilčnejša družina na pohodu, Kelčevi iz Zavrča, je štela kar 25 članov. Vsi naj udeleženci so prejeli nagrade.

Prireditev je bila odlično izpeljana in koordinirana s strani organizacijskega odbora, v organizaciji celotne prireditve pa je sodelovalo preko 150 prostovoljcev.

Deseti Pohod prijateljstva je bil vsekakor dogodek, ki je zgled odličnega sodelovanja in prijateljstva med vsemi ljudmi v občinah Cirkulane in Zavrč, lokalno skupnostjo, društvi, organizacijami in podjetji in je ponesel dobro ime obeh krajev daleč preko meja svojih občin. Hvala vsem, ki ste prispevali k temu nepozabnemu dogodku!

Prispevek o dogodku v časopisu Štajerski tednik, 3.5.2017

Prireditev so omogočili:

SPONZORJI IN DONATORJI:
Občina Cirkulane
INT Težak d.o.o.
Finakos d.o.o.
Emg d.o.o.
Intera d.o.o.
Mark Caffe
Meso-coop Hanžekovič Veržej d.o.o.
Franc Zmazek
Podravka d.o.o.
Perutnina Ptuj d.d.
Ptujske Pekarne d.o.o.
Terme Ptuj – Sava Turizem d.d.
Intersport d.o.o.
Atina d.o.o.
Kmetijska zadruga Ptuj z.o.o.
Mesarija Kokol Dolane
Halo d.o.o.
Frizerstvo Bela Cirkulane
Cvetljičarna Rožmarin Bukovci
Vladimir Solina s.p.
Legartis d.o.o.
Potovanja Kurent s.p.

SODELUJOČI:
Osnovna šola Cirkulane-Zavrč
Občina Cirkulane
Mini Planica
Rekreacijsko ustvarjalno društvo Eleja – Brata Malek
Konjeniški klub Borl
Športno društvo Cirkulane
Planinsko društvo Cirkulane
Turistično društvo Cirkulane
Društvo gospodinj Zavrč
Društvo gospodinj Cirkulane
Gimnastično društvo Ptuj
Plesni klub Mambo Ptuj
Aero klub Ptuj
Boks klub Ring Ptuj
Ultimate – Ptujska legija
Aikido klub Ptuj
Društvo joga v vsakdanjem življenju
Zdravstveni dom Ptuj
Kmetija Krajnc
Kmetija AS Arnečič
Kmetija Matjašič
Glasbeno izobraževanje Kelenc
Zoran Dernikovič
Sandi Kelc
Ivan Debeljak

AMBASADORJI POHODA

Janez Jurgec, župan Občine Cirkulane
Veronika Domjan, športnica
Doroteja Domjan, športnica
Viktorija Zadravec, športnica

Fotografije: Sandi Kelc Photography

(Skupno 782 obiskov, današnjih obiskov 1)