Slovenski_Zajtrk

V petek, 18. novembra 2016, bomo obeleževali dan slovenske hrane, s katerim želimo opozoriti ljudi o pomenu oskrbe prebivalstva s kakovostno hrano iz lokalnega okolja. Ena izmed pomembnih aktivnosti dneva slovenske hrane je projekt Tradicionalni slovenski zajtrk.

Projekt izvaja Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Ministrstvo za šolstvo in šport ter Ministrstvo za zdravje v sodelovanjem z organizacijami kmetov, čebelarjev in živilske industrije ob strokovni podpori Inštituta za varovanje zdravja RS, Kmetijske svetovalne službe Slovenije in Zavoda RS za šolstvo.

Učencem bomo postregli: črni kruh, maslo, med, mleko in jabolko lokalnih dobaviteljev.

Med bodo prispevali čebelarji iz Cirkulan, Zavrča in okolice:

  • Čebelarski  krožek naše šole
  • Branko Petrovič
  • Miran Kristovič
  • Alojz Pravdič
  • Slavko Pravdič
  • Janez Jurgec
  • Milan in Olga Kolednik
  • Zvonko Mlakar
  • Janez Plohl,
  • Stanko Hitak

Maslo bodo prispevale Ljubljanske mlekarne, kruh kmetija Arnejčič, jabolka sadjarstvo Meško iz Velike Nedelje, mleko pa kmetija Ide Vindiš Belšak iz Leskovca.

Namen in cilji Tradicionalnega slovenskega zajtrka:

  • izobraževati, obveščati in ozaveščati učence o pomenu zajtrka v okviru prehranjevalnih navad,
  • poudariti pomen in prednost lokalno pridelanih živil slovenskega izvora,
  • poudariti pomen kmetijske dejavnosti za okolje,
  • poudariti pomen čebelarstva za kmetijsko pridelavo,
  • splošno ozaveščanje učencev o pomenu zdravega načina življenja, vključno s pomenom gibanja in izvajanja športnih aktivnosti.

Več informacij najdete na spletni strani
http://www.tradicionalni-zajtrk.si/

 

(Skupno 97 obiskov, današnjih obiskov 1)