Krhko je, prozorno, trdo, pa tudi mrzlo ter gladko. Led ni.
Kaj je to?

Steklopihac

V torek in sredo smo imeli na obeh lokacijah šole naravoslovni dan. Obiskali so nas predstavniki iz podjetja LabTeh iz Ljubljane. Pokazali so nam različne tehnike oblikovanja stekla: valjanje, vlečenje, pihanje… Naučili smo se, da sestavine za steklo najdemo kar v naravi. Spoznavali smo kemijske in fizikalne lastnosti stekla ter  poklice v steklarstvu. Govorili smo tudi  o reciklaži stekla. (Peter, Karolina, Andreja)

Današnji dan je bil odličen. Naučil sem se, kako se oblikuje steklo in kako se steklo piha. Imel sem se lepo. (Denis)

Spoznal sem, da je steklo zelo zanimiv material. Iz njega lahko naredimo veliko zanimivih izdelkov. Danes sem zelo užival. (Mitja)

Bila sem začudena ob informaciji, da je steklopihačev vedno manj. Meni se zdi ta poklic zelo zanimiv. (Eva)

Najbolj vesela sem bila, ko smo se preizkusili v vlogi oblikovalcev stekla. Najboljše oblikovalce so nagradili s stekleno solzico. Med njimi sem bila tudi jaz. (Minea)

19.10. je bil zelo zanimiv šolski dan. Ko sem prišla v telovadnico, sem zagledala različne aparature, ki so bile pripravljene za delo. Postala sem kar nestrpna, ker sem hotela takoj videti kako se uporabljajo. (Elena)

Naravoslovni dan mi je bil zelo všeč, saj smo steklo spoznali iz več različnih vidikov. Sedaj bomo lažje razmišljali, če nam je kakšen poklic v povezavi s steklom blizu. (Mateja)

(Skupno 229 obiskov, današnjih obiskov 1)