Damn_Zemlje

Spoštovani učenci in učitelji, starši.

Danes, 22. aprila, praznujemo Svetovni dan Zemlje, ki ga letos praznujemo že več kot 30 let. Ta poseben dan v letu je namenjen dvigovanju zavesti o varovanju okolja.
Danes živimo v okolju, ki ga je ustvaril človek. V takem okolju je zelo enostavno razmišljati, da smo drugačni od ostalih živih bitij, da smo pametnejši in da ne potrebujemo narave. Zdi se nam, da je najpomembnejša ekonomija. Ker smo osredotočeni na ekonomijo pozabljamo resnico o tem, kako smo dejansko povezani z naravo in kako smo odvisni od nje. Če bomo naravo poškodovali bomo za to plačali veliko ceno. V bistvu smo ceno naših dejanj že začeli plačevati. Še imamo čas, da naredimo premik v mišljenju. Naravo, ki nam je dana, moramo pustiti za seboj v takšnem stanju, da bodo od nje dobili kaj tudi naši zanamci.

Naj bo naše vodilo naslednje: znižujmo, ugašajmo, reciklirajmo, hodimo. Postanimo odgovorni potrošniki! Živeti moramo s spoznanjem, da je prihodnost sveta odvisna od ravnanja vsakega izmed nas. Zemlja je naš skupni dom. Naj nas misli in dejanja za dobrobit našega planeta spremljajo vsak dan. Vzemimo si čas in razmislimo, kaj dobrega lahko naredimo za naš skupni dom, za sočloveka in tudi zase. Naj bo 22. april – dan Zemlje vsak dan.

(Skupno 736 obiskov, današnjih obiskov 1)