V petek, 6. marca 2015 nas je obiskala podljubeljčanka Alenka Kos,  mati štirih otrok in koordinatorica Društva za boljši svet – Vilinski ključ, ki deluje že dobra štiri leta. V tem času je društvo z dobrodelnimi akcijami v sodelovanju z različnimi slovenskimi posamezniki, šolami, organizacijami in podjetji pomagalo že več otrokom s posebnimi potrebami, družinam, ki so tragično izgubile svojega člana, starejšim in socialno ogroženim. V Deželi vilinskega ključa v Podljubelju društvo organizira različne dejavnosti in prireditve, kot so pisanje poučnih kratkih zgodb, praznovanje rojstnih dni in predstavitev knjig.

7. julija 2014 je gospa izdala knjigo z naslovom Drugačnost, ki  jo je pisala v sodelovanju z URI – SOČA. Poleg knjige so posneli tudi CD, v sodelovanju z Janezom Trilerjem (Slovenski oktet), Ano Karneža (znana iz letošnje slovenske popevke leta in Slovenija ima talent) in Mino Kunstelj (socialna pedagoginja). Skratka knjiga spregovori o drugačnih otrocih (med njimi je tudi življenjska zgodba Darka Đurića – paraolimpijski plavalec) in o vrednotah ter je namenjena otrokom in odraslim.

Izvedbo projekta nam je omogočilo podjetje Elektro-ka, ki je omogočilo naši šoli, da bodo knjižne police bogatejše za 10 knjig.

Iskrena hvala.

Več o projektu pa si lahko preberete na spletni strani: http://www.vilinskikljuc.si/novice.html

(Skupno 56 obiskov, današnjih obiskov 1)