ikonca

V torek, 18.11.2014, smo izvedli predstavo s senčnimi lutkami z naslovom Luna in shujševalna kura. Lutke smo si izdelali sami. V prvi skupini smo bile Melani, Janja, Zoja in jaz. V drugi skupini so bile Nina, Larisa, Anita in Katja. V tretji skupini so bili učenci Rikardo, Martin in Nik. V četrti skupini pa so bili Rok, Luka, Igor in Jaka. A, Jaka se na žalost ni mogel udeležiti predstave, ker je zbolel. Predstava se je odvijala v 5.b razredu.  V tej zgodbi nastopa luna, Madam, prodajalec pic in pripovedovalec. 

Zgodba govori o luni, ki je padla na Zemljo. Srečala je Madam, ki je v pogovor vpletala imenitne francoske besede. Luna je prosila Madam, da ji pomaga shujšati. Madam se je seveda strinjala. Rekla ji je naj naredi trinajst počepov. Luna ni mogla delati počepov. Madam je nato odšla po kolebnico. Luna pa se ji je ta čas skrila. Ko se je Madam vrnila, jo je iskala. Čez nekaj časa se ji je luna prikazala. Madam je začela loviti luno. Ko jo je ulovila, je videla, da je shujšala. Luna se je Madam zahvalila in splezala po lestvi v nebo.

Ta šolska ura mi je bila zelo všeč in bi jo želela  z veseljem ponoviti.  Učiteljica je bila nad predstavo zelo navdušena, saj nas je pohvalila.

Ema Šestanj, 5.b

(Skupno 81 obiskov, današnjih obiskov 1)