ikoncaSKK-logo126

Teden otroka je program Zveze prijateljev mladine Slovenije. Temelji na obeleževanju Svetovnega dneva otroka, ki ga je leta 1956 priznala Generalna skupščina Združenih narodov. Mednarodni dan otroka praznujemo vsak prvi torek v oktobru. Letos teden otroka poteka od 6. do 12. oktobra.

V tem tednu smo na Osnovni šoli Cirkulane-Zavrč pripravili za prvošolčke kratek kulturni program na temo jesen. Otroci so se predstavili s pesmijo in plesom. Prvošolčki so se zaobljubili, da bodo upoštevali šolski red, se pridno učili in razvijali medsebojno prijateljstvo. Tako so postali člani šolske skupnosti. Po končani prireditvi so devetošolci – Veliki prijatelji popeljali prvošolčke – Male prijatelje na pogostitev. Sledilo je še druženje v učilnici prvega razreda, kjer so se poveselili. Devetošolci so svoje Male prijatelje obdarili in si obljubili, da se bodo celo šolsko leto obiskovali, se pogovarjali in si med seboj pomagali.

Obiskala nas je tudi tetka jesen in vsem učencem razdelila jabolka v okviru projekta Evropska shema šolskega sadja in zelenjave.

Marjetka Mlakar

 

Dne 05. 10. 2014 smo učenci naše šole OŠ Cirkulane- Zavrč za prvošolčke pripravili sprejem v šolsko skupnost. Zjutraj so učenci 9. b pomagali hišniku pripraviti ozvočenje. Med tem pa sva z Emo še zadnjič ponavljala program. Ob 08.15 se je prireditev začela. Nastopali so učenci vseh razredov razen prvega razreda. 8.b se je predstavil s skečem, iz 7.b je Minea zapela himno. Iz 6.b je zapel in zaigral naš harmonikar Gorazd in iz 5.b so učenci pripravili plesno točko, 3.b pa se je predstavil s recitiranjem pesmi in enako 2.b. Po koncu nastopov učencev so prvošolčki dali obljubo. Nato smo male prijatelje pospremili v njihov razred, kjer smo z njimi preživeli še eno uro. Posladkali smo se s smo sokom in rolado.

Predsednik šolske skupnosti Timotej Trančar Kokot

Nekaj slik

(Skupno 147 obiskov, današnjih obiskov 1)