ikonca

Vsako leto, prvi teden v oktobru, praznujemo TEDEN OTROKA. Letos je le-ta potekal od 7. do 11. oktobra. Petek, 11. 10. 2013, je bil za naše prvošolčke prav poseben dan, saj so bili sprejeti v šolsko skupnost učencev.

Okrog devete ure smo se učenci devetega razreda pridružili našim malim prijateljem v razredu, nato pa smo se skupaj odpravili v večnamensko turistično prireditveno dvorano, kjer je ob našem prihodu zaigrala koračnica. Posedli smo se in začela se je prireditev. Program je vodila učenka 8. a razreda, Nina Gorenjak. Nastopili so učenci s plesnimi in glasbenimi točkami ter s skečem. Otroški pevski zbor je zapel nekaj pesmi in tudi našo novo šolsko himno. Sledil je ravnateljičin govor in podelitev pohval prvošolčkom, ki so morali opraviti tudi nekaj zanimivih zapriseg. Prvošolčki so z nami, velikimi prijatelji (9. razred), še zaplesali.

Po koncu prireditve se je celotna šola odpravila na zelenico, kjer smo posadili lipo, simbol slovenstva. Zraven smo zakopali še kozarec z željami, naše učiteljice pa so zapele pesem Lipa zelenela je. Devetošolci smo še nekaj časa preživeli s svojimi malimi prijatelji, skupaj pomalicali in nato nadaljevali s poukom.

Dan je bil zanimiv in pester, sploh za naše male prijatelje.

Katja Kolednik, 9. a (2013/2014)

Nekaj slik

 


 

ikonca

Teden otroka se je na naši šoli začel zelo pestro. V ponedeljek, 7. 10. 2013 je bil poseben dan za naše male prijatelje – prvošolčke. Prav ta dan so bili sprejeti v šolsko skupnost. Priprave na ta dogodek so potekale zelo hitro. Mi, devetošolci, smo imeli na sebi vso odgovornost, saj smo organizirali celotno prireditev.

Pred začetkom pouka smo se zbrali, sa smo pripravili jedilnico. Naša predstava se je začela ob deveti uri. Prvošolčki so obljubili zvestobo sebi, šoli in državi. Po kratkem programu smo jim devetošolci pripravili  še posebno malico v razredu. Ker so bili na ta dan vsi posebni, so dobili palačinke in majhno sladko presenečenje.

Veliki prijatelji smo našim prvošolčkom – malim prijateljem – pripravili tudi risanko Franček gre v šolo, ki je govorila o tem, da šola ni nič strašnega. V tem šolskem letu jim bomo devetošolci vedno na razpolago in pomagali jim bomo z vsemi našimi močmi, da jim bo začetek šolanja ostal v lepem spominu.

Za konec še ena misel o prijateljstvu.

Prijatelj je nekdo, ki pozna pesem tvojega srca

in ti jo lahko zapoje, ko pozabiš njeno besedilo…

Kaj se prepiramo zaradi malenkosti,

ki v življenju še zdaleč niso pomembne?

Zakaj bi zaradi njih tvegali?

Kot pravijo…nihče ni popoln.

Morda kdaj pa kdaj naredimo napako,

ampak zaradi majhnih napak ni vredno razdreti velikih prijateljstev.

 

 

Lena Zebec, Samanta Škrinjar, Lara Bogataj, 9.b (2013/2014)

Nekaj slik   


(Skupno 242 obiskov, današnjih obiskov 1)