V projekt Go-Car-Go kjer sodelujemo s strojno šolo Ptuj smo se vključili ob samem začetku projekta leta 2010. Tudi v letošnjem šolskem letu  sodelujemo v projektu z učenci sedmega, osmega in devetega razreda na lokaciji Cirkulane.

Tradicijo je treba nadaljevati. Tudi letos nastaja naš ekstramobil. Pravzaprav predelujemo naš prejšnji izdelek. Predstavitev projekta, kot je bil predstavljen na seminarju za e-kompetenco RAV M4 tako, da smo malo pripomogli k promociji našega skupnega projekta.

Tokrat smo razmišljali o potrebi po boljši samooskrbi naše deželice in se odločili narediti uporaben pripomoček za obdelavo zemljišča in za podobne potrebe. Veš o tem si preberite na povezavi: Promocijska zloženka izdelka.

Pri snovanji izdelka, ki smo ga (pre)imenovali “vinko tomovič” ali na kratko “vinko”, smo se zgledovali po njegovem veliko slavnejšem predniku in uporabili nekatere sestavne dele naših prejšnjih ekstramobilov. Kljub temu, da smo ga izdelovali v okviru izbirnega predmeta OGK (obdelava gradiv – kovine) smo uporabili tudi druga gradiva.

Za pomoč se moramo zahvaliti tudi hišniku Marjanu, ki je pomagal pri zahtevnih kovinarskih delih ter varjenju in hišniku Zvonku, ki nam je dal napotke kako kvalitetno pripraviti površine pred barvanjem ter kako te površine obarvati.

Zahtevnejša in groba dela smo naredili v sklopu tehniškega dneva v mesecu aprilu, preostalo v okviru projektne naloge že omenjenega izbirnega predmeta. Bilo je zanimivo, upamo, da bo naš izdelek uspešen tudi na srečanju Go-Car-Go 2013, katerega se veselimo. Pridite, poiščite nas in z veseljem vam bomo svoj izdelek predstavili podrobneje.

Slike poteka izdelave – začetek

Slike poteka izdelave – nadaljevanje

(Skupno 66 obiskov, današnjih obiskov 1)