Danes je na OŠ Hajdina potekalo Regijsko srečanje mladih raziskovalcev Spodnjega Podravja, kjer smo se predstavili z dvema raziskovalnima naloga s področja slovenščine in zgodovine.

Skupino s področja slovenščine so pod mentorstvom učiteljice Laure Mohorko Kumer in somentorstvom učiteljice Nike Lorbek, zastopale naše devetošolke:

Lucija Žuran, Nadija Fejzić in Lana Kristovič. Učenke so zagovarjale raziskovalno nalogo z naslovom “Gdo nan maše s Hüdekove grabe?”, v kateri so predstavile in raziskale izvor hišnih imen v Cirkulanah. Osvojile so ZLATO priznanje in preboj na državno tekmovanje. Čestitke!

S področja zgodovine je nalogo izdelal in izgovarjal devetošolec Teo Črnivec. Pod mentorstvom učiteljice Laure Mohorko Kumer in somentorstvom učiteljice Janje Solina Črnivec ter učitelja Robija Železnika, izdelal raziskovalno nalogo “Če bi grofica Sauer pokukala iz ekrana ..”, v kateri je predstavil prvo zgodovinsko interaktivno pot v Cirkulanah oz. v Halozah. Osvojil je ZLATO priznanje in preboj za državno tekmovanje! Čestitamo!

Ob tem pa ne moremo mimo dejstva, da smo obe raziskovalni nalogi gradili s pomočjo naše lokalne skupnosti, zato iskrena hvala tudi predstavnikom lokalne skupnosti ter našim mnogim občanom, ki ste odprli vrata našim deklicam.

Prav tako gre zelo velika zahvala tudi gospe Miri Petrovič, ki nam je podala veliko koristnih nasvetov in usmeritev za delo pri obeh nalogah, ter vsem tistim, ki so za zgodovinske osebnosti v Cirkulanah posodili svoj glas: ge. Ani Črnivec, g. Tončku Žumbarju, g. Izidorju Gnilšku in g. Miru Lesjaku.

Iskrena hvala tudi cirkulanskim gasilcem za prevoz in podporo. Hvala vsem, ki se boste še naprej trudili z nami.

Naj raziskovalna žilica v naših krajih nikoli ne neha utripati!

(Skupno 56 obiskov, današnjih obiskov 1)