Od 30. 3. do 1. 4. 2023 je v Hrvaškem narodnem gledališču Varaždin potekal Mednarodni gledališki festival Theatherspiele, ki ga organizirata društvo EKULT in OŠ Vidovec. V projektu so letos sodelovale skupine iz Hrvaške, Madžarske, Bosne in Hercegovine, Romunije, Avstrije in Slovenije. Ponosni smo, da smo bili edini Slovenci, ki smo sodelovali in se predstavili. Skupaj je v treh dneh namreč nastopilo čez 1000 otrok.

Gledaliških iger smo se udeležili učenci 7. in 8. razreda iz lokacije Zavrč, ki imajo izbirni predmet nemščino. V soboto, 1. aprila, smo se tako najprej odpeljali na OŠ Vidovec, kjer smo si ogledali šolo. Učenci so se po skupinah udeležili delavnic. Nato smo se odpeljali v gledališče v Varaždin, kje so nas usmerili v svojo garderobo. Bili smo kot čisto “pravi” gledališki igralci.

Po vaji je šlo zares. Nastopili smo kot 5. po vrsti. Naša skupina se je imenovala “Totale Anfänger” (Čisti začetniki), naslov predstave pa Die Fee mit einem Plan (Vila z načrtom), ki je bila prirejena po Grimmovi Pepelki. Šlo nam je odlično in kmalu smo se počutili kot pravi igralci. Na koncu je potekala še svečana podelitev priznanj in skupinsko fotografiranje.

Kljub tremi je našim učencem nastop lepo uspel in pravijo, da že komaj čakajo jubilejne, 20.  igre, v prihodnjem letu. Za nami je krasna mednarodna izkušnja, ki nas le še dodatno bogati. Velika zahvala na tem mestu pa gre našima gasilskima društvoma Zavrč in Cirkulane za prevoz naših učencev. Mentorici Mirjana Fuks in Vesna Koren

(Skupno 53 obiskov, današnjih obiskov 1)