Le nekaj dni je od trenutka, ko so naši prvošolci stopili skozi šolska vrata, med šolske klopi, med nove obraze. In zelo hitro so izvedeli, da se bo tudi zanje začela »bralna sezona«. Z učiteljico prvega razreda sva se dogovorili za prvi obisk v šolski knjižnici. Učenci so si izposodili prvo knjigo, prvo zgodbo ali pravljico. Knjigo so odnesli domov in jo pelistavali, kolikor so hoteli. Sedaj se že pogovarjajo o dogodivščinah knjižnih junakov.

Bralna sezona se torej tudi za naše najmlajše vsako leto začne 17. septembra, na dan ZLATE KNJIGE. Društvo Bralna značka Slovenije (ZPMS) pa vsako leto s projektom Zlata bralka/bralec povabi prvošolce v svet knjig in branja.  Letos so prejeli izvirno slovensko slikanico z naslovom Kako sta Bibi in Gusti prezvijačila hrib pisateljice Ide Mlakar Črnič z ilustracijami Kristine Krhin.

»Bibi, zakaj pa vodijo na hrib samo ene vrste poti?« je vprašal Gusti. »Kako to misliš, Gusti?« »Samo navzgoršnjice, Bibi,« je zasitnaril Gusti, »nikoli navzdolšnjice.« »Ko prideš na vrh, se navzgoršnjice spremenijo v navzdolšnjice, Gusti,« mu je pojanila Bibi. »To je pri hribih najlepše.«

Naj bo hoja s knjigami našim najmlajšim zanimiva in poučna, naj z njimi rastejo in odrastejo.

Knjižničarka Marinka

(Skupno 61 obiskov, današnjih obiskov 1)