Ali veste, da obstaja glavno mesto otrok? Nahaja se na Danskem, v mestecu Billund. Vsako leto se tam odvija Children`s General Assembly (https://www.capitalofchildren.com/). Otroci iz celega sveta se zberejo in rešujejo aktualne globalne probleme. Prijav je ogromno, izbranih pa je bilo samo 80 otrok med 12-im in 17-im letom. Letos bodo na tej otroški skupščini sodelovali mladi iz 50-ih držav, 70-ih različnih narodnosti. Med njimi  je tudi učenec naše šole, sedmošolec Teo Črnivec.

Sam pravi, da je delo naporno, pa vendar zelo zanimivo. To je velik izziv, saj letos sodeluje prvič, a ga pri delu ne ustavi nobena ovira. Nekaj njegovih misli povzemam tukaj: »Biti na srečanjih preko računalnika vsak vikend, po 4 ure, debatirati o življenjskih, globalnih problemih, povrhu vsega pa še vse v angleškem jeziku, verjemite, to ni ravno mačji kašelj. Zavedam se da je ta projekt zelo pomemben za prihodnost, saj tukaj mladi iščemo in poskušamo rešiti probleme, ki so oz. še bodo ogrožali Zemljo. Hvaležen sem mentorici, učiteljici Marjani Protner, ki me je vpeljala v ta projekt in mi ob delu zelo pomaga, učitelju Robiju ob tehnični pomoči snemanju filmčkov, svojim staršem za spodbudo in pomoč pri delu na daljavo, in nenazadnje ravnateljici ter vsem učiteljem šole, ki verjamejo vame, me usmerjajo, podajajo ideje za lažje delo in me pri tem bodrijo.«

Vsekakor mu stojimo ob strani, saj je dosedanje delo opravil tako dobro, da je postal eden izmed dveh predstavnikov njegove skupine, ki bo otroke zastopala na sami prireditvi na Danskem. Vrhunec projekta bo torej potekal v mesecu septembru prav tam.  Več o sami izvedbi in dogajanju na Danskem pa preberite v naslednji številki časopisa. Zanimivo bo.

mentorica  Marjana Protner

(Skupno 161 obiskov, današnjih obiskov 1)