V ponedeljek in torek smo se mladi in malo manj mladi planinci naše šole odpravili na težko pričakovani dvodnevni tabor.

Tokrat smo si za izhodišče pohoda izbrali kočo Velikonočnico pod Bočem. Kljub nekoliko slabši vremenski napovedi nam je vreme postreglo s sončkom in prijetnimi temperaturami, zato smo vrh Boča dosegli brez težav. Vidi se, da smo pridno hodili celo šolsko leto, saj so se prav vsi mladi pohodniki izkazali za zelo dobre hodce.

V popoldanskih urah smo pokurili prav vso energijo, ki je še ostala. Urejeno igrišče pod kočo je vabilo k igri nogometa, pozneje pa smo si izdelali še vrvno ograjo in se naučili pravilnega samovarovanja v gorah. Malo smo tudi tekmovali in na koncu razglasili najhitrejšo gornico, ki je postala Teja Kolednik iz 9.a! Naša kuharica Helena nas je seveda ves čas razvajala s svojimi dobrotami. Po večerji smo imeli gorniški kviz, pri katerem so učenci pokazali veliko znanja na temo planinstva in gorništva, pa tudi splošne razgledanosti.

Seveda se dan ne bi mogel končati tako, kot je treba, če ne bi zvečer skočili še na nočni pohod z lučkami. Lučk pa skoraj nismo potrebovali, saj so nam svetile zvezde.

Drugi dan smo se obilno nazajtrkovali (Helena, hvala še enkrat!) in počistili za seboj. Nato pa spet nahrbtnike na ramena in sledil je sestop do naše izhodiščne točke preteklega dne.

Med vožnjo domov smo si privoščili še kosilo v restavraciji Špajza, nato pa se prijetno utrujeni in polni spominov vrnili domov.

Zahvaljujemo se tudi Viliju Jurgecu in Aljažu Zidanšku iz planinskega društva Cirkulane za  pomoč pri vodenju pohoda!

Maja Tašner, mentorica mladih planincev

(Skupno 259 obiskov, današnjih obiskov 1)