Spoštovani starši.

Pred nami je teden, ko se bomo skupaj lotili zahtevnega izziva, s katerim se bomo trudili, da bi šole lahko ostale odprte.

V priponki vam posredujem okrožnico MIZŠ RS,  protokol samotestiranja učencev (pripravilo ministrstvo za zdravje), izjavo za učence (prebolevniki, cepljeni) pisno soglasje/ nesoglasje k izvajanju testiranja s testi HAG za samotestestiranje.

Prosim vas, da vse dokumente preberete. Učenci so danes v šoli prejeli obrazec za soglasje/nesoglasje, ker mogoče kdo nima možnosti, da ga natisne doma. Starši boste soglasje/nesoglasje  izpolnili, učenci ga jutri, v torek, 16.11.2021, podpisanega prinesejo v šolo in oddajo razredniku.

Za vse učence, ki so v zadnjih 6-ih mesecih preboleli Covid-19 ali so cepljeni, potrebujemo izjavo/ pisno dokazilo, ki ga učenec pokaže razredniku. Za te učence testiranje ni potrebno.

V šoli so obvezne maske in od srede naprej je obvezno samotestiranje.

Odlok določa, da se bo učencem, ki testiranja s testi HAG za samotestiranje ne bodo izvedli na način, kot določa odlok, začasno prepovedalo zbiranje v vzgojno-izobraževalnih zavodih. Ti učenci se bodo izobraževali na daljavo.  o tem pa obvestili razrednike (podatek potrebujemo tudi zaradi odjave prehrane) jutri, v torek, 16. 11. 2021. Za vse učence, ki bodo ostali doma, bomo organizirali izobraževanje na daljavo v okviru naših možnosti.

Vemo, da gre za težke odločitve in da ste mnogi v strahu in pred dilemo. Vse, kar lahko naredimo kot šola, je, da bomo izvajali samotestiranje odgovorno in skrbno (učitelj bo dajal navodila, na osnovi katerih bodo učenci izvajali samotestiranje). Prosimo vse starše, da na to pripravite otroke tudi doma.

Želimo si, da bi v šolo prišli vsi naši učenci.

Še enkrat vas prosimo, da razumete, da smo šole izvajalci odlokov, ki jih pripravi Vlada RS, MIZŠ RS in NIJZ. Z vsemi nestrinjanji se, prosimo, obračajte na zgornje naslove, nam pa dovolite, da bomo lahko opravili svoje osnovno poslanstvo ob dodatnem delu in odgovornosti, ki jo imamo.

Ob zaključku bi vas ponovno želela zaprositi, da vsi skupaj zasledujemo največjo korist otrok in na čim bolj miren, odgovoren in dostojanstven način skupaj prehodimo to izjemno težko obdobje, ki ga živimo.

V upanju, da ostanemo zdravi, vas lepo pozdravljam in vam želim lepe sončne dneve.

Ravnateljica

Suzana Petek, l.r.


13312_Okroznica-odlok_12-11-2021

Izjava za učence PCT

Soglasje / nesoglasje k izvajanju testiranja s testi HAG za samotestiranje

PROTOKOL SAMOTESTIRANJA UČENCEV

(Skupno 112 obiskov, današnjih obiskov 1)