Vse od devetdesetih let prejšnjega stoletja se 5. oktobra na mednarodni ravni obeležuje svetovni dan učiteljev. Za zaposlene v vzgoji in izobraževanju je to izjemno pomemben dan, saj na ta dan praznujejo vsi učitelji, vzgojitelji, pomočniki vzgojiteljev, pa tudi vsi ostali, ki skrbijo za doprinos v varno, zdravo in kakovostno vzgojno in učno okolje. Takrat se spomnimo, da je poklic učitelja pravzaprav poslanstvo.

Na Ptujskem je dan učiteljev obeležen s podelitvijo Žgečevih priznanj in plaket. Slednje se podelijo tistim pedagoškim delavcem, ki jim je vzgoja in poučevanje glavno vodilo, vendar ob izvajanju vzgojno-izobraževalnega dela v svoje delo vložijo še nekaj več; predvsem toplino, pozitivno naravnanost, empatijo in srčnost.  Vse to je nujno potrebno za uspešen osebni razvoj pedagoškega delavca, ki se tako v vzgojno-učnem okolju lahko otrokom in učencem še bolj približa in prisluhne njihovim razvojnim potrebam.

Na OŠ Cirkulane-Zavrč imamo v letošnjem letu dve prejemnici. To sta učiteljica slovenskega jezika, ga. Marjeta Kovačec, ki je prejela Žgečevo plaketo, ter vzgojiteljica, ga. Alenka Rižnar, ki je prejela Žgečevo priznanje. Obe strokovni delavki že mnoga leta dokazujeta, da jima je vzgojno-izobraževalno delo v izjemno veselje.

Obema iz srca čestitamo za sprejem priznanja in plakete ter jima želimo še veliko uspehov na pedagoških poteh!

Kolektiv OŠ Cirkulane-Zavrč

(Skupno 98 obiskov, današnjih obiskov 1)