Naša šola je v sodelovanju z LAS Haloze, Občino Zavrč in Slovenskim konzervatorskim društvom 15. 9. in 16. 9. izvedla kulturna dneva na obeh lokacijah.

🤸

Kaj smo počeli? Veliiiko.

Skupno pripravljene vsebine so temeljile na spoznavanju lokalne kulturne dediščine,  učenci pa so skozi različne delavnice spoznali temeljne vrednote za ohranjanje kulturnih spomenikov v domači okolici.

🏰

Učenci od 1. do 9. razreda so spoznali gradove ob reki Dravi, cerkve, spomenike in haloške domačije. Podali smo se do krasnega dvorca Zavrč, pokukali v novi Park dediščine in se preizkusili v srednjeveškem pisanju s peresi. Hitro smo spoznali, da kraljevičem res ni bilo enostavno pisati.

🤺

Prelevili smo se v kraljeviče in kraljične, nastali so krasni vitezi.Odpotovali smo tudi v grajski svet pravljic, pokukali med grajska obzidja bližnje okolice in poskusili najti kraljično sredi labirinta v tujem jeziku. Mlajši učenci smo uživali tudi ob dramski predstavi Kaprice borlske baronice.

👩‍🏫

Za en dan smo odpluli v zgodovino, občudovali domačo dediščino ter se polni novih vtisov in čudovitih spominov namenili novim prihodnosti naproti – z zavedanjem, da bomo domačo dediščino zmeraj znali ceniti.

❤
Vabljeni k ogledu fotografij, imeli smo se res “kulturastično”!

Učenci in učitelji OŠ Cirkulane-Zavrč

GALERIJA OŠ Cirkulane

GALERIJA OŠ Zavrč

(Skupno 108 obiskov, današnjih obiskov 1)