Spoštovani starši, drage učenke ter učenci!

Projekt Trajnostna mobilnost, ki na naši šoli že poteka od lanskega leta se nadaljuje tudi v letu 2021. Skozi celo šolsko leto učence pri različnih predmetih spodbujamo k mobilnosti na trajnostni način.

V obdobju od 5.5.2021 do 11.5.2021  bomo izvedli aktivnost za trajnostno mobilnost – Gremo peš s kokoško Rozi, ki bo vključila učence od 1. do 9. razreda.

Razredniki bodo vsak dan od srede, 5. 5. 2021 do torka, 11. 5. 2021, beležili število učencev, ki bodo prišli v šolo na trajnostni način (ne po imenu ali priimku, samo število).  Dan pred izvedbo aktivnosti bodo razredniki

preverili, koliko učencev že prihaja v šolo na trajnostni način. Skupni cilj je povečati število trajnostnih prihodov v šolo za vsaj 7%.

Učenci prvih razredov  bodo v torek pred izvedbo aktivnosti dobili knjižice Moj dnevnik aktivnosti Gremo peš s kokoško Rozi(ostali razredi-učenci so to izpolnili že lansko leto). Vanj bodo za vsaki dan beležili način prihoda v šolo. Po izvedeni aktivnosti bodo razredniki iz dnevnika iztrgali sredinsko anketo, le te bodo zbrali, jih predali koordinatorjem projekta (Suzana Petek, Ana Belšak), ki jih bosta posredovali Filozofski fakulteti v Ljubljani. Ankete so anonimne.

Starše, ki svoje otroke vozite v šolo, prosimo, da v času izvajanja aktivnosti Gremo peš s kokoško Rozi ne pripeljete otroka do šole, ampak se poslužujete okoliških parkiriščih in del poti opravite peš(pri športni dvorani v Cirkulanah, pri športni dvorani v Zavrču, pri gradu v Zavrču).. Tudi ta kombiniran način se šteje kot trajnostni prihod v šolo.

Učence, ki že imajo kolesarski izpit, pa spodbujamo, da se v šolo pripeljejo s kolesom. Za prihod v šolo lahko uporabite tudi rolerje, skiro ali rolko.

Ker smo odrasli vzgled našim otrokom, se zaposleni na šoli pridružujemo aktivnostim trajnostne mobilnosti Gremo peš. Hkrati pa apeliramo tudi na vas starše, da spodbujate svoje otroke k trajnostnemu prihodu v šolo.

Hvala vam za podporo in sodelovanje. Koordinatorici projekta: Suzana Petek in Ana Belšak

(Skupno 176 obiskov, današnjih obiskov 1)