🌺🌎Na današnji dan praznujemo SVETOVNI DAN ZEMLJE, ki je, glede na znanstvena prepričanja, edini planet, na katerem se je razvilo življenje v eni izmed najlepših oblik. Ljudje, živali, rastline – vsi smo del tega planeta, katerega vrednosti se v vsakdanjiku, kateremu vladata stres in naglica, premalo zavedamo. Na današnji dan imamo tako idealno priložnost, da se vsaj za trenutek zavemo, kako čudovit dar je življenje na planetu, kot je Zemlja.

🌍 Letošnja tema »Obnovimo našo Zemljo« se osredotoča na naravne procese, nastajajoče zelene tehnologije in inovativno razmišljanje, ki lahko obnovi ekosisteme sveta. Na ta način tema zavrača stališče, da sta ublažitev ali prilagoditev edini način za reševanje podnebnih sprememb. Ob svetovnem dnevu Zemlje smo danes tudi na naši šoli ustvarili nekaj podob čudovitega planeta, nastal je celo sladoled z okusom »Zemlje«. Pogledali smo tudi poučni video, povezavo pa pripenjamo tukaj.

➡️ Od vsakega od nas je odvisno, ali bomo obnovili Zemljo – ne samo zato, ker nam je mar za naravo, temveč tudi zato, ker je Zemlja naš planet, planet na katerem živimo. Vsi potrebujemo zdravo Zemljo, ki bo podpirala naša delovna mesta, preživetje, zdravje in srečo. Zdrav planet ni možnost – je nuja!

☀️ 🌏 ⭐️ Naj bo dan Zemlje čudovit, preživet v naravi in zavedanju, da je naš planet en sam. Mislec Dalaj Lama je nekoč dejal: “Naš modri planet, je najbolj čudovito možno okolje. Njegovo življenje je naše življenje. Njegova prihodnost je naša prihodnost.”

Eno kepico naše lepe Zemljice, prosim! 🙂

(Skupno 226 obiskov, današnjih obiskov 1)