Leto se počasi, a vztrajno bliža svojemu koncu, mi pa se iz dneva v dan raje pogrejemo s kakšno skodelico čaja v zavetju toplega doma. Šolski hodniki so trenutno osamljeni, a sem prepričana, da bomo jih s skupnimi močmi kmalu zapolnili in vanje vrnili žar in pozitivno energijo.

Obveščam vas, da je Vlada RS, dne 5.11.2020 sprejela sklep, s katerim je Ministrstvo za izobraževanje, šolstvo in šport ponovno določila, da se bo zaradi slabega epidemiološkega stanja, od 9. 11. 2020, za učence od 1.-9. razreda, izvajal pouk na daljavo.

Vzgojno-izobraževalne dejavnosti na daljavo bomo tudi v našem zavodu izvajali na podlagi aktualnih priporočil za načrtovanje ZRSŠ in  MIZŠ. Ker je s sklepom, ki ga je določila Vlada RS oziroma ministrica, določen model D-OŠ, se bomo tudi na naši šoli osredotočili k izvedbi tega modela.

Seveda se bomo vsi skupaj potrudili, da tovrstno delo ne bo za učence preveč naporno (prilagoditev vsebin). Želimo si namreč, da se učenec lahko s vprašanji obrne neposredno na učitelja, ta pa mu v dvosmernem komunikacijskem kanalu lahko pomaga uresničiti zadane učne cilje.

V skladu s tovrstnim načinom izvedbe pouka so naši učitelji že opravili poizvedbo o zmožnostih informacijsko-komunikacijske tehnologije (slušalkah, kameri itd.) Če se slučajno pojavi potreba po kakršnem koli pripomočku, ki ga učenec potrebuje za delo na daljavo, prosim, kontaktirajte razrednika ali svetovalno službo in s skupnimi močmi bomo oviro odpravili.

Prav tako boste več informacij  o izvedbi pouka na daljavo boste prejeli od svojih razrednikov.

Upam, da ste si v preteklih dveh tednih odpočili in si nabrali novih moči za uspešne podvige. Verjamem, dragi učenci, da boste tudi preko ekranov z veseljem pomahali svojim sošolcem in prijateljem, ki jih najbrž že zelo pogrešate. Zavedamo se, da ga ni ekrana, ki bi nadomestil pristno interakcijo med učiteljem in učencem, kakršna poteka v običajnem šolskem vsakdanu. Prepričana sem, da bo kmalu spet nazaj, do takrat pa – bodimo vztrajni in potrpežljivi. Znan pravljičar je nekoč dejal, da se lahko uresničijo vse naše sanje, če le imamo pogum, da jim sledimo. S  pogumom, vztrajnostjo in marljivostjo nam bo uspelo prav vse!

Želim vam zdravja in uspeha,

Vaša ravnateljica

Suzana Petek

(Skupno 244 obiskov, današnjih obiskov 1)