Dan po zelo lepo doživetem Dnevu slovenskega športa, smo učenci OŠ Cirkulane-Zavrč doživeli še en prekrasen dan – EVROPSKI ŠPORTNI DAN!

Pridružili smo se mreži šol iz cele Evrope, ki 25. septembra organizirajo šolski športni dan z namenom promocije gibanja in športa med mladimi. Osnovni namen je predstaviti šport kot zabavno aktivnost in priložnost za druženje z vrstniki.

Športnega dne so se udeležili učenci 8. in 9. razredov iz obeh lokacij šole. Po dolgem času smo, seveda v skladu z vsemi zaščitnimi ukrepi, sedli na avtobus in se odpeljali na Ptuj.

Z namenom spoznavanja novih športov in gibalnih dejavnosti iz našega okolja, smo obiskali Gym Dejan Zavec in Fitnes Center Zdravo.

Učenci so bili deležni odličnih predstavitev novih športov in dejavnosti (boks, fitnes, spinning, funkcionalne športne vadbe), zelo kvalitetne vadbe, kjer so se dodobra prepotili, predvsem pa so doživljali šport kot možnost kvalitetnega aktivnega preživljanja prostega časa, kakor je bil osnovni namen dneva.

Opazili smo, da je med našimi učenci kar veliko boksarskih talentov, ki so se že pozanimali, kako slediti stopinjam Dejana Zavca. Prav vsi učenci so s svojo prizadevnostjo pokazali, da jim šport predstavlja vrednoto, kar so opazili tudi naši gostitelji, ki so učencem namenili veliko pohvalo! Športni pedagogi OŠ Cirkulane-Zavrč

(Skupno 179 obiskov, današnjih obiskov 1)