V ponedeljek, 15. junija, smo tudi na lokaciji v Cirkulanah obeležili zelo poseben datum. Učenci 9. a iz OŠ Cirkulane-Zavrč so se poslovili od devetletne poti v osnovni šoli. Bila je prav posebna prireditev, saj je zaradi letošnjih priporočenih razmer, bilo potrebno prireditev valetantov organizirati malce drugače. Poslovilnemu programu so prisostvovali učenci, učiteljski zbor, ravnateljica in gospa županja.

V uvodu so se učenci spomnili svojih preteklih let v osnovni šoli; s spomini so odpotovali v prva leta, kjer so se spomnili učiteljev, ki so jih usmerjali, ko so prva leta sedli v šolske klopi. Prav tako so nam pripravili kratek skeč v domačem narečju. Predstavili so se s pesmijo, pomahali v slovo, prejeli svoje »plačilo« za večletni trud ter zakorakali novim zmagam naproti. Kulturni program je bil sestavljen iz prelepih pesmi, misli in predstavitev, ki so jih mali prijatelji posneli skupaj z devetošolci. Ti so jim s čudovitimi besedami zaželeli vse dobro na nadaljnji poti.

Slovo sta pospremila tudi razrednik Dejan Vilčnik in sorazredničarka Milena. Oba sta v srcu svojih učencev pustila štiriletni pečat in jim bila vsa leta na razpolago v dobrem in slabem.

Svoj piskrček je dodala tudi gospa ravnateljica, Suzana Petek, ki je devetošolcem zaželela, naj na svojih nadaljnjih poteh kljub temi na nebu zmeraj iščejo svoje sonce, hkrati pa jim s pomočjo razrednika razdelila zaključna spričevala in pohvale. »Naj« učenci so se vpisali tudi v zlato šolsko knjigo in tako na šoli pustili večni pečat.

Lepe besede je devetošolcem namenila tudi cirkulanska županja, Antonija Žumbar, ki je devetošolcem položila na dušo, naj nikoli ne pozabijo svojih haloških gričev in se vedno znova vračajo nazaj, ne glede na to, kam jih bo odpeljalo srce.

Čeprav je bila letošnja valeta malce drugačna, je prav gotovo pustila čudovit vtis, saj je potekala v posebni, manjši sferi, kjer je bilo resnično čutiti pristno vzdušje in resnična čustva.

Dragi devetošolci, če vas zanima, kako ujeti svoje sanje … Odgovor je le en: le verjeti morate vanje! Ujemite svoje največje sanje na vseh nadaljnjih poteh vašega popotovanja. Srečno!

Kolektiv OŠ Cirkulane-Zavrč

(Skupno 919 obiskov, današnjih obiskov 2)