Spoštovani starši, dragi otroci!

Na današnji dan, 22. aprila, obeležujemo svetovni dan Zemlje; dan tega prečudovitega planeta v osončju se obeležuje že častitljivih 50 let. Ravno v tem času, ko nas je trenutna situacija prikovala v svoje domove, ne smemo pozabiti na okolje, ki nas obdaja. Na okolje, ki nas v teh sončnih dneh vabi na sprehod na osamele sončne jase, poljske poti in med domače vinograde. Vse to je naša Zemljica. Z veliko začetnico. Tako je to pravzaprav praznik vsega, kar živi, diha in raste. Torej tudi nas samih. Zdaj imamo priložnost, da se tudi na domačem dvorišču ozremo okrog sebe; narava se je prebudila, gozdovi so zasijali v petdesetih zelenih odtenkih, zbudi nas ptičje žvrgolenje, sonček,  ki sveti na nas, pa nas navdaja z pozitivizmom in elanom.

Vse skupaj Vas ob tem dnevu vabim, da se spomnimo, kako hvaležni smo lahko, da živimo v okolju, ki nas obdaja. Zatorej danes naredimo družinsko čistilno akcijo, kjer bomo storili prijetno s koristnim in tako izkazali hvaležnost našemu zelenemu planetu; povabimo starše, babico, dedka, bratca ali sestrico. Pojdimo okrog hiše, po vinogradih, poljskih poteh,  gozdu, ob bližnjem potoku ob osameli cesti … S seboj ne pozabimo vzeti prazne vrečke ter rokavic. Ko »srečamo« kakšne smeti in odpadke, ki ne sodijo v naravo, jih poberimo in dajmo v vrečko, nato pa jih lahko še recikliramo. Verjemite, narava nam bo neskončno hvaležna, mi pa se bomo zraven krasno počutili, saj bomo storili nekaj dobrega zase, za našo prihodnost in prihodnost naših zanamcev.

Hkrati vas, dragi učenci, ob dnevu Zemlje, vabim k ogledu dveh poučnih video vsebin, ki si ju lahko ogledate na spodnjih povezavah:

https://www.youtube.com/watch?v=6XxuiQkUN9A

https://www.youtube.com/watch?v=QnXNCZ09p2M

Lepo vas pozdravljam z modro mislijo Dalaj Lame: “Naš modri planet je najbolj čudovito možno naravno okolje. Njegovo življenje je naše življenje, njegova prihodnost je naša prihodnost.”

Vaša ravnateljica Suzana Petek

(Skupno 114 obiskov, današnjih obiskov 1)