Drage učenke in dragi učenci!

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je 7. april imenovala za Svetovni dan zdravja. Na ta dan obeležujemo vsa področja, ki so povezana z zdravjem – telesnim, duševnim, socialnim in okoljskim, ter se poklonimo ljudem, ki opravljajo poklice povezane z zdravstveno dejavnostjo. Letošnji Svetovni dan zdravja je posvečen medicinskim sestram in babicam-porodničarkam. Pravzaprav je postal pomemben za vse prebivalce planeta Zemlja, zaradi virusa, ki ne izbira. Vendar ga bomo s skupnimi močmi sigurno »premagali«. Prav je, da se spomnite na medicinske sestre in babice-porodničarke. Še posebej, če članica vaše družine opravlja ta plemeniti in zahteven poklic.

V teh zadnjih treh tednih, ko se je vaš dom spremenil v učilnico na daljavo, smo se odločili, da 7. april preživite v duhu Svetovnega dneva zdravja. Zato smo za vas pripravili dan dejavnosti-ŠPORTNI DAN,kjer vam želimo z različnimi vsebinami popestriti šolski dan . Gibanje je osnovna človekova potreba. Saj poznate pregovor “Zdrav duh v zdravem telesu”.

V teh dneh, ko smo večinoma v sedečem položaju pa sploh moramo vsakodnevno poskrbeti za dovolj gibanja. Če smo v dobri telesni kondiciji, zdravi in razgibani se tudi sicer počutimo bolje. Lažje se spopadamo z izzivi, ki nam jih ponuja življenje.

Zelo pomembno je, da okrepimo naše telo, naše misli ter naš imunski sistem, da se bo naše telo lažje upiralo virusu ter vsem ostalim “tegobam”. 😊.

Zapomnite si, da tudi »Smeh je pol zdravja!«

Ravnateljica

Suzana Petek

(Skupno 79 obiskov, današnjih obiskov 1)