Spoštovani učenci in starši!

 

Za nami  je prvi teden pouka na daljavo. Upam, da ste vsi zdravi in da si znate v danih okoliščinah narediti prijeten dan.

Najprej naj se vam vsem zahvalim za sodelovanje, podporo in pomoč.

Dragi učenci, pokazali ste, da zmorete in da vam ni vseeno za šolo. Pogrešamo vas.

Spoštovani starši, brez vas ne bi šlo. Odgovorno in spodbudno spremljate delo svojih otrok, pomagate ter sodelujete z učitelji in drugimi strokovnimi delavci šole.

S takšnimi starši in učenci, kot so na OŠ Cirkulane-Zavrč, se še tako zahtevna pot prehodi. Ni bojazni, da se ne bi opravilo načrtovano delo. Vsi skupaj dokazujemo, da s pozitivno naravnanostjo, medsebojno podporo, spodbudo in sodelovanjem lahko poleg učenja učnih predmetov na daljavo učimo in živimo vrednote medsebojnega spoštovanja, razumevanja, spodbude, odgovornosti, strpnosti, empatije …

In kaj pravijo naši učitelji? Najbolj pomembno je, da so zdravi in da lahko vsak dan pripravljajo gradiva za pouk. Sproti poročajo o svojem delu in spremljanju učenja naših učencev. Sodelovanje z učenci in starši je steklo. Večina učencev in staršev je že z vsemi učitelji vzpostavila kontakt preko elektronske pošte, po telefonu ali preko spletnih učilnic.

Za vse nas je to nova izkušnja in preizkušnja. V vsako družino je pouk na daljavo prinesel veliko spremembo v organiziranosti in dinamiki vsakodnevnega življenja. Morda nismo najbolj vešči dela s tehnologijo ali pa se ne znajdemo najbolje.  Zato je še kako pomembno, da si pomagamo, svetujemo in se podpiramo. Z razumevanjem in strpnostjo bomo počasi rešili tudi takšne težave. Vemo, da se po najboljših močeh trudite, a včasih je pač tako, da brez pomoči ne gre. Tukaj smo za vas, da se lahko vsak trenutek obrnete na nas in skupaj iščemo rešitve. Če imate kakršnokoli težavo ali vam kaj ne gre, nam prosim sporočite.

Prosila bi vse tiste učence in tudi starše, ki še morda niste bili v stiku s svojim razrednikom ali s svetovalno delavko v teh dveh tednih  pouka na daljavo, da to storite najkasneje do ponedeljka, 30. 3. 2020  z namenom, da pridobimo povratno informacijo o delu doma (kako učenje poteka, količina nalog, morebitne težave …).

Prav tako bi prosila, da sporočite  (lahko kar meni na mail suzana.petek@cirkulane-zavrc.si,   če imate slučajno težave s samo opremo (računalnik …). Dvema učencema smo že pomagali.

Učenci, ki se pri opravljanju nalog srečujete s težavami ali pa si želite zgolj pogovora, se lahko obrnete na svetovalno delavko  ga. Ano Belšak.

Knjižničarka ga. Marica Zebec pa vas vabi, da še naprej obiskujete njeno spletno učilnico, kjer najdete navodila za kratkočasje ter da  berete knjige in  ustvarjate.

 

V delo na daljavo smo vstopili zelo optimistično z upanjem, da se po 14 dneh ponovno vidimo med šolskimi klopmi. Na žalost (glede na stopnjevanje izrednih razmer), se bo delo na daljavo še nekaj časa nadaljevalo. Naš optimizem so okrepile pozitivne povratne informacije, da delo teče uspešno. Tega bomo v tem tednu še nadgrajevali in samo s skupnimi močmi bomo to posebno obdobje v tem šolskem letu uspešno zaključili.

Naj zaključim z mislijo:

»Tisto, kar se najbolj splača zapraviti za otroka, je vaš čas.« (Louise Hart)

 

Vse dobro in ostanite zdravi.

Vaša ravnateljica

(Skupno 560 obiskov, današnjih obiskov 1)