Dragi učenci, spoštovani starši,

smo v situaciji, ko smo fizično zaprli šole, a to ne pomeni, da nismo z vami. Naši strokovni delavci so v tem času v stiku tako z vami, naši učenci kot z vašimi starši. Vam učencem pripravljajo smiselne naloge, da vzdržujete svoje znanje in miselno trenirate.

Trenutno se lahko družimo samo z domačimi, seveda pa potrebujemo stike s prijatelji, sošolci, sorodniki, starši s sodelavci, znanci, sosedi …  Kot pravi psiholog, dr. Kristijan Musek Lešnik, osamimo virus, ne sebe! Ne dovolimo mu, da obvladuje naše misli do te mere, da pozabimo drug na drugega. Lahko nekoga pokličete in ga zgolj vprašate: »Kako si?« Ali pa komu kaj pozitivnega zapišete, pošljete kakšno sliko, zanimivo misel … Spomnite se tudi na osebe, za katere veste, da nimajo širokega kroga prijateljev in znancev ter tudi njih pokličite, jim kaj napišite …

Ne bodite samo na kavču in razmišljajte o tem, kdaj bo to končano. Izkoristite čas za gibanje v naravi, seveda sami ali le z domačimi, igrajte družabne igre, se izobražujte preko spleta, rešujte križanke, berite knjige, spomnite se opravil, ki jih odlagate že dolgo in bodite pri tem tudi inovativni.

Če se želite pogovoriti o nastali situaciji, podeliti svoje dileme, strahove ali kar koli vprašati, vam je  na voljo naša svetovalna delavka Ana Belšak.

Zelo vesela bom, če tudi meni,  ravnateljici napišete kakšno sporočilo, me samo pozdravite, pošljete kakšno risbico na elektronski naslov: suzana.petek@cirkualne-zavrc.si.

Pogrešam vas.

Prosimo vas, da če poznate, koga, ki je v stiski, pa sam ne zmore prositi za pomoč, da tudi to sporočite.

Ostanite zdravi. Bodite doma. Komunicirajte z drugimi.

ZAUPNI TELEFONI IN KONTAKTI
(Skupno 186 obiskov, današnjih obiskov 1)