OŠ Cirkulane- Zavrč je letošnjemu koledarskemu letu pomahala v slovo v svojem slogu – z velikim božično-novoletnim koncertom, poimenovanem Mesto želja. V prireditev so bili vključeni učenci obeh lokacij, šol iz Cirkulan in Zavrča, prav tako pa so na dvoranskem parketu zarajali otroci iz obeh vrtcev. Odkod torej ideja za »Mesto želja«? Naša šolska skupnost je eno veliko mestece, h kateremu spadajo vsakodnevni vrvež, otroški smeh in veselje. Šolski hodniki so ceste, po katerih ves čas stopamo, naše učilnice pa majhne hiške, v katerih pletemo niti znanja in radovednosti in nenehnih izzivov. Želje pa … teh je ogromno! Nekatere tako velike, da se zdijo skorajda neuresničljive, spet druge takšne, ki se jih ne moremo dotakniti, a v naša srca prinašajo toplino in občutek miru. Letošnje želje so bile na naši prireditvi povezane s plesom. Pa naj drži tale rek – kdor pleše, zlo ne misli.

Ob 17. uri so obiskovalci napolnili večnamensko turistično dvorano v Cirkulanah. Prireditev so slavnostno otvorili prvošolčki, ki so po parketu v soju luči poplesavali kot snežinke. Ne smemo pozabiti na naše najmlajše otroke iz vrtca, ki so tako kratek čas nazaj komaj naredili svoje prve korake, ob nastopu pa pogumno in ponosno zarajali na znane božične pesmi. Učenci druge triade so združeno ustvarili čarobno plesno dogodivščino in iskrice v njihovih očeh so marsikomu narisale smeh na obraz ter naznanile, da se bliža praznični čas. Tudi starejši učenci nikakor niso razočarali; z veliko mero odločnosti in poguma so pripravili skeče z zimsko tematiko in prikazali tiste malenkosti, ki v božično-novoletnem času zares štejejo: preprosto igrivost na snegu med prijatelji, krašenje smrečice z ljudmi, ki jih imamo radi, omamni vonj piškotov iz babičine kuhinje, topel stisk roke, objem ter ščepec toplih besed, ki ogrejejo srce. Ravno to so tiste skromne želje, ki si jo v teh hladnih mesecih zaželijo prav vsi otroci. Seveda pa na plesnem parketu ni šlo brez velike plesne zvezde – Jerneja Brenholca in njegove plesalke, Danijele Pekič Podgornik, ki sta z izjemnimi koraki v cirkulansko-završko »Mesto želja« vnesla tudi drobec profesionalnosti. Na prizorišče sta stopila tudi župana obeh občin, cirkulanska županja Antonija Žumbar in završki župan Slavko Pravdič. Obiskovalcem sta predala voščili ob novem letu, učencem obeh šol pa pod smrečico prinesla zanimivo darilo, ki smo ga bili izjemno veseli – Hišo eksperimentov.

Prireditev so popestrili tudi pevci otroškega in mladinskega pevskega zbora in s čudovitimi pesmimi opominjali, kako lepo je pravzaprav v

Od »Mesta želja« smo se poslovili z nagovorom ravnateljice Suzane Petek in čustveno pesmijo Dan ljubezni, ki so jo skupaj z učenci zapeli tudi učitelji. Obiskovalci so lahko po končanem programu zakorakali tudi po stojnicah našega božičnega »mesteca«, zato bo kak izdelek naših učencev prav gotovo krasil tudi domačo mizo. Celotna prireditev je potekala v znamenju luči v stilu »vsaka lučka, ena želja«. Velika čarobna snežna krogla, ki je ves čas svetila sredi prizorišča, je naznanjala, da prihaja čas, ko premišljujemo o lepih in tudi manj lepih stvareh, se zazremo v preteklost in podajamo roko prihodnosti. Mesto želja so dobro uro in pol osvetljevale praznične, pisane lučke, prostor pa so napolnile tudi zimske meglice. Mraz nam seveda ni mogel do živega, kajti grelo nas je nekaj čudovitega – pravljična božično-novoletna prireditev naše osnovne šole, ki je prav gotovo ne bomo nikdar pozabili. Želimo, da se (zlasti v teh prazničnih dneh) zavedate, da je mesto želja tam, kjer pogumno pletemo verigo skromnih želja s tistimi, ki jih imamo radi. Srečno!

(Skupno 336 obiskov, današnjih obiskov 1)