V šolskem letu 2018/2019 smo na šoli začeli uvajati poskus koncepta razširjenega programa v osnovni šoli – področje GIBANJE IN ZDRAVJE ZA DOBRO PSIHIČNO IN FIZIČNO POČUTJE OTROK.  Področje vsebuje 3 sklope. Sklop Hrana in prehranjevanje smo izvajali v okviru interesne dejavnosti Zdravje in prehrana (ZIG). Vključenih je bilo 30 otrok na obeh lokacijah šole. Z interesno dejavnostjo bomo nadaljevali tudi v naslednjem šolskem letu. Pridružite se nam in nadgradite svoje znanje o zdravem načinu prehranjevanja.

                                                                mentorica: Darka Korošak Hazenmali

Misli učencev ob zaključku interesne dejavnosti.

Tjaša, Zala, Jusuf, Žan, Mišel, Lucija, Tamara, Nina, Maid, Nik, Valentina, Alen, učenci 7.a in 7.c razreda

Spoznala sem, da se moram prehranjevati raznoliko. Vem, da hrano potrebujem za rast, razvoj, odpornost in zagotavljanje energije. Naučila sem se, da lahko dnevno zaužijem samo 1,4g soli. Kar za 1,3g  že presežem vnos soli, če pojem 100g slanih palčk. Veliko smo delali v skupinah. Spoznal sem primere alternativne prehrane. Pogovarjali smo se o prednostih in slabostih alternativne prehrane. Razmišljali smo tudi o vzrokih različnih načinov prehranjevanja.

Nikita, Rebeka, Alen, Anemari, Maša, Marina, Vanesa, učenci 7.b razreda

S pomočjo aplikacije Veš kaj ješ smo preverjali ter primerjali vsebnost maščob, nasičenih maščob, soli in sladkorja v 100g nekega živila. Poskušali smo preoblikovati nezdravi krožnik v zdravi krožnik. Pri tem smo upoštevali smernice NIJZ (Nacionalnega inštituta za javno zdravje) o zdravem načinu prehranjevanja. To interesno dejavnost bi priporočal mojim prijateljem.

Niko, Leo, Tai, Nejc, Nuša, Sara, Timi, Anej K., Gabriel, Aljaž, Blaž, Anej P., učenci 6.b

S pomočjo igre s kartami sem se naučil, da ima zelena paprika več vitamina C kot limona. Sedaj vem, zakaj moram jesti. Vem, da je vegeterjanstvo alternativna oblika prehranjevanja. S pomočjo uporabe aplikacije Veš kaj ješ, lahko v trgovini  izberem bolj zdrava živila. Zelo nezdravi so sladki in slani prigrizki.

(Skupno 409 obiskov, današnjih obiskov 1)