Učenci osmega razreda obeh lokacij smo se zgodaj zjutraj, 23. maja 2019, odpravili na zaključno ekskurzijo. Naš prvi postanek je bila Cankarjeva rojstna hiša v Vrhniki, Na klancu. Tam nas je pričakal gospod, ki nam je opisal Cankarjevo življenjsko zgodbo in še pokazal njegova literarna dela. Obisk Cankarjeve rojstne hiše nam je bil zelo všeč, ker se je gospod vživel v njegovo vlogo, ko nam je zaigral njegovo najbolj znano črtico, Skodelica kave. Povedal nam je tudi, da je rad zahajal v »enajsto šolo pod mostom«.

Pot smo nadaljevali v Tehnični muzej Slovenije, kjer smo si ogledali starejše modele avtomobilov, s katerimi se je nekoč prevažal nekdanji predsednik Jugoslavije, Josip Broz Tito. Po ogledu smo pomalicali, in se nato odpravili v Ljubljano, v Muzej iluzij. Tam nam je bilo še posebej všeč, saj smo vsi prvič doživeli takšne vrste iluzij.

Preostala nam je še ena ura do odhoda, zato smo ta prosti čas izkoristili za potikanje po ulicah Ljubljane. Lahko smo si kupili kakšen spominek, vendar nas je večina šla v McDonald’s ali po drugih trgovinah. Pot domov je minila zelo hitro, saj smo se med seboj družili in zabavali.

Daša Dizdarevič in Ana Rihtarič, 8. a

(Skupno 158 obiskov, današnjih obiskov 1)