21.9.2018 je na naši šoli potekalo srečanje v okviru ERASMUS +. Obiskali so nas predstavniki različnih držav, usposobljeni za delo z mladimi. Prišli so iz Hrvaške, Slovaške, Poljske, Latvije, Litve, Turčije in Slovenije. Skupaj je na srečanju sodelovalo 50 učencev z obeh lokacij in 27 gostov.  Pogovarjali so se o načrtih za svojo prihodnost, o pričakovanjih in željah, ki bi jim radi sledili. Gostje so z učenci klepetali v angleškem jeziku in jim predstavili tudi življenje in delo v svojih državah.

Organizator dogodka je bil Klub podjetniškega gibanja (EMC), ki je pripravil izobraževalni projekt poimenovan TwInception. Vodja projekta je Andrej Korpar, naša šola pa je v projektu sodelovala kot partnerica.

V mesecu oktobru se naše Erasmus+ sodelovanje nadaljuje. Naši partnerji bodo Hrvaška, Latvija in Klub podjetniškega gibanja. Gre za raziskovalni projekt, katerega namen je  poskušati ugotoviti, katere metode so koristne za delo z mladimi iz ruralnih okolij, da le-ti ne pristanejo v NEET(Not in Education, Employment, or Training) skupini.
Marjana Protner

(Skupno 56 obiskov, današnjih obiskov 1)